ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, ντοματίνια και βασιλικό

3/8/2022

Υλικά

320 γρ. ζυμαρικά

2 κολοκυθάκια

300 γρ. ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο

160 ml ελαιόλαδο

20-30 φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 λεμόνι

30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια και τα κόβουμε σε κύβους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέτουμε δύο ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο και μερικά κοτσάνια βασιλικού. Όταν αρχίσει να τσιγαρίζει το λάδι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα κολοκυθάκια.

Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια. Σε αυτό το σημείο, αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και μετά αλατοπιπερώνουμε.

Λίγο πριν πάρει βράση το νερό (και πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά), ζεματίζουμε τον βασιλικό για 30 δευτερόλεπτα, το στραγγίζουμε και τον μεταφέρουμε αμέσως σε νερό και πάγο για να διατηρηθεί το πράσινο.

Στραγγίζουμε ξανά τον βασιλικό και τον μεταφέρουμε σε ένα ψηλό δοχείο με 150 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μια κουταλιά της σούπας νερό μαγειρέματος. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές και ελαφρώς υγρό γαλάκτωμα.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τελειώνουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γαλάκτωμα. Τέλος γαρνίρουμε τα μακαρόνια με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ξύσμα λεμονιού. Καλή απόλαυση.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana

Το ασυνήθιστο φρούτο που ρίχνει τη χοληστερόλη και προστατεύει την καρδιά

xristiana

Στρες: Απελευθερώστε το μέσα σε 5 λεπτά

xristiana