ΚεντρικήΜαγειρική

Κρεμώδης μακαρονάδα με ρικότα και καρύδια

24/7/2023

Υλικά

360 γρ ζυμαρικά

200 γραμμάρια ρικότα

70 γρ καρύδια ήδη ξεφλουδισμένα

50 γρ τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κρεμμύδι

Αλάτι , πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά, χοντροκόβουμε τα καρύδια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λάδι. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ρικότα, την παρμεζάνα και λίγο βραστό νερό από τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας για να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα και μετά προσθέτουμε σχεδόν όλα τα καρύδια (αφήστε στην άκρη λίγα κομμάτια για διακόσμηση).

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε γρήγορα στη σάλτσα, προσθέτοντας λίγο νερό από το μαγείρεμα αν χρειάζεται και μετά αλατοπιπερώνουμε. Τα ζυμαρικά με ρικότα και καρύδια είναι έτοιμα, διακοσμούμε με λίγα κομμάτια καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή απόλαυση.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Συναγερμός για την πιθανή αντιμετώπιση επιδημίας ιλαρά – Τα μέτρα του ΕΟΔΥ

xristiana

Οι αλλεργίες συνδέονται με την κλιματική κρίση; – Τι λένε οι ειδικοί

xristiana

Νέος τρόπος διάγνωσης εγκεφαλικών όγκων – Πως θα γίνεται η εξέταση

xristiana