ΚεντρικήΜαγειρική

Τέλειοι μελιτζανοκεφτέδες στον φούρνο

17/7/2023

Υλικά

1 μελιτζάνα (μεγάλη)

1 αυγό

50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

50 γρ. ψωμί (μπαγιάτικο, θρυμματισμένο)

Τριμμένη φρυγανιά για γεύση

1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

1 σκελίδα σκόρδο

2 φιλέτα γαύρου (σε λάδι)

1 κλωναράκι μαϊντανό

Λίγα φύλλα μέντας

Ελαιόλαδο για γεύση

Αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα:

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα στη μέση. Την αλατίζουμε, την περιχύνουμε με λίγο λάδι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 220° για 30 λεπτά. Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε και από τα 2 κομμάτι τη σάρκα.

Βάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο και πάλι το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, τα φιλέτα γαύρου, το τυρί, το αυγό , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε επίσης το ψωμί και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Θέλουμε τα κεφτεδάκια να είναι μαλακά, άρα προσαρμόζουμε αναλόγως τη φρυγανιά, ώστε το μίγμα να δουλεύεται εύκολα. Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια τα οποία τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.

Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Δίδυμε, ένα οικονομικό θέμα βρίσκει λύσεις»

xristiana

Βrazilian ή θεραπευτική κερατίνη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε την κατάλληλη

xristiana

Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο

xristiana