ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα διατηρήσουμε το «υγρό» μακιγιάζ μας όλη την ημέρα;

26/6/2023

«Υγρό» ή δροσερό μακιγιάζ, dewy μέικαπ ή δέρμα δροσοσταλίδας; Όπως και να το ονομάσουμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο συγκλονιστικό! Το «υγρό» μακιγιάζ, γνωστό και ως glass skin, στοχεύει στη δημιουργία μιας φωτεινής επιδερμίδας με λάμψη. Πώς θα πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα;     

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η σωστή περιποίηση του δέρματος αποτελεί βασικό στοιχείο στην προσπάθειά μας, ενώ τόσο το ανάλαφρο όσο και ένα πιο επιμελημένο μακιγιάζ θα υπογραμμίσουν ακόμη περισσότερο τη φρεσκάδα του προσώπου μας.

Το ζητούμενο είναι βέβαια, να αποκτήσουμε ένα «υγρό» μέικαπ που θα διαρκέσει όλη μέρα, δεν θα ξεθωριάσει και δεν θα αποκτήσει έξτρα λάμψη λόγω λιπαρότητας! Τι κάνουμε;

Επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα

Για να διαρκέσει το μακιγιάζ μας όλη την ημέρα, η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων είναι το σημαντικότερο βήμα. Για παράδειγμα, η δημιουργία μιας σταθερής βάσης αποτελεί θεμέλιο. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ενυδατικές κρέμες και primer (αστάρι).

Εάν, όμως, χρησιμοποιήσουμε προηγουμένως και έναν ορό ή ένα έλαιο που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας, τότε θα βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο στην αναζωογόνηση του δέρματός μας και στη συνέχεια, στην εφαρμογή και διατήρηση του μακιγιάζ.

Οπωσδήποτε θα πρέπει να ελέγξουμε ότι οι φόρμουλες ανταποκρίνονται στον τύπο του δέρματός μας, ακόμα και για τα primer. Για παράδειγμα, εάν έχουμε λιπαρό δέρμα θα επιλέξουμε ένα προϊόν που ελέγχει την λιπαρότητα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη δροσιά με άλλα προϊόντα.

Εάν πάλι, το δέρμα μας είναι ξηρό, μια βάση μακιγιάζ που προσδίδει λάμψη, εμπλουτισμένο με πέρλες, θα κάνει την επιδερμίδα μας λαμπερή και πολύ καλά ενυδατωμένη.

Τέλεια εφαρμογή

Αφού λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα ιδανικά προϊόντα, θα προχωρήσουμε και στην ιδανική εφαρμογή! Εφαρμόζοντας το μέικαπ με ανάλαφρες κινήσεις και με τις άκρες των δαχτύλων μας, θα εξασφαλίσουμε τέλεια κάλυψη και τη φυσική εμφάνιση που χαρακτηρίζει αυτό το look, ενώ έχουμε περισσότερες πιθανότητες να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περισσότερες ώρες.

Έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τα προϊόντα στις συγκεκριμένες ανάγκες της επιδερμίδας μας. Για ένα ξηρό δέρμα, το παραδοσιακό μέικαπ μπορεί να αντικατασταθεί με επιτυχία από μια κρέμα ΒΒ ή ακόμα, με μια ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Εάν πάλι, έχουμε τάσεις λιπαρότητας, το πέρασμα με λίγη πούδρα στο σημείο Τ ή όπου υπάρχει ανάγκη απομακρύνει το πρόβλημα με τον πιο αόρατο τρόπο.

Οπωσδήποτε, δεν θα πρέπει να υπερφορτώσουμε το δέρμα μας! Θα απλώσουμε το μέικαπ με κινήσεις μασάζ και για το περίγραμμα θα χρησιμοποιήσουμε κρεμώδεις φόρμουλες που θα αναμείξουμε ανάλαφρα, χωρίς να δημιουργήσουμε την εικόνα του «στόκου»!

Εάν θελήσουμε να δώσουμε σε κάποια σημεία έξτρα φως, ένα άγγιγμα με ελάχιστη πούδρα με minerals ή highlighter είναι υπεραρκετό. Το βασικό μότο είναι: “less is more” και θα το ακολουθήσουμε πιστά!

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

30.000 εγκεφαλικά ετησίως στην Ελλάδα – Το 90% μπορεί να αποφευχθεί

xristiana

“Goal Στον Σεξισμό” Με Τη Βοήθεια Του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

xristiana

Έκθεση σε ραδόνιο: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

xristiana