ΚεντρικήΟμορφιά

Το μακιγιάζ της γοργόνας!

26/6/2023

Ένα κύμα ενδιαφέροντος για το στιλ εμπνευσμένο από το νερό έχει σαρώσει τα πάντα αυτή την περίοδο. Έχει να κάνει με την ταινία της Disney; Δεν είναι σίγουρο, γιατί μπορεί απλώς να μας γοητεύουν πάλι τα μυθολογικά πλάσματα της θάλασσας. Δεν έχει τελικά σημασία, απλώς μας αρέσει! Υπάρχει κάτι τόσο αιθέριο και αβίαστα ρομαντικό στον κόσμο του μακιγιάζ που έλκεται προς το στιλ που οι θαυμαστές του έχουν ονομάσει στοργικά “mermaidcore“.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Με απλά λόγια, το mermaidcore ή η τάση της γοργόνας έχει να κάνει με το να μιμείται τη συνολική αισθητική αυτών των μυθολογικών πλασμάτων. Από την επιλογή ενός επιπλέον highlighter στα ζυγωματικά και διακοσμητικές πινελιές με πέρλες ως αντικατάσταση της καθημερινής σας σκιάς ματιών μέχρι σχέδια νυχιών που μοιάζουν με την κίνηση του ωκεανού, το mermaidcore έχει ανεβάσει τη δημιουργικότητα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το κομψό μακιγιάζ γοργόνας είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή. Σκεφτείτε, μία μείξη από ένα παραμυθένιο glam look και μάτια σειρήνας. Η εμφάνιση απαιτεί ανάλαφρα κύματα ή βρεγμένα μαλλιά με γυαλιστερό δέρμα, αστραφτερές σκιές στα μάτια με αποχρώσεις του μπλε, του γαλάζιου και του πράσινου ή  παστέλ εμπνευσμένα από τον ωκεανό.

Το αγαπημένο της mermaidcore look των make up artists έχει σίγουρα υδάτινη έμπνευση. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να αντλήσεις έμπνευση για να δημιουργήσεις μια εμφάνιση γοργόνας.

Ανοιχτά, «χνουδωτά» φρύδια, μάσκαρα σε απόχρωση της λεβάντας, καθαρό aqua γαλάζιο στα βλέφαρα  και ίσως ένα έντονο χρώμα στην εσωτερική γωνία των ματιών. Γυαλιστερό, φρέσκο δέρμα και ζουμερά χείλη συμπληρώνουν καλά αυτό το look.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους απόχρωση του μπλε αλλά και απαλές παστέλ σκιές που θυμίζουν το ροζέ των οστράκων ή πάλι ένα πιο κοραλί που θυμίζει αστερία!

Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο προσώπου κάτω από μέικαπ στα ζυγωματικά για ένα εφέ δροσιάς και «υγρασίας» Ενώ η προσθήκη επιπλέον λεπτομερειών όπως λεπτεπίλεπτα στρας ή πέρλες σποραδικά κοντά στα μάτια  χαρίζουν μια εξαιρετικά κομψή προσέγγιση στην τάση.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Νηστίσιμο ριζότο θαλασσινών

xristiana

Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τους ανθρώπους με έντονους χρόνιους πονοκεφάλους

xristiana

Ημερίδα «Το Σκοτεινό Νήμα Της Βίας» | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

xristiana