ΚεντρικήΟμορφιά

Τα οφέλη της βιταμίνης Ε στη φροντίδα της επιδερμίδας μας

26/6/2023

Η βιταμίνη Ε είναι πασίγνωστη για τα πολλά οφέλη που παρέχει στο δέρμα μας και ειδικά για την αναπλήρωση της ξηρής επιδερμίδας. Ως λιποδιαλυτή βιταμίνη αποθηκεύεται στο σμήγμα του δέρματος, βοηθώντας το να διατηρήσει την υγρασία του. Με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ταυτόχρονα, αναζωογονεί το πρόσωπό μας! Ότι καλύτερο, δεν συμφωνείτε;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η βιταμίνη Ε μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη φροντίδα της επιδερμίδας μας. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της καταπραΰνει τις δερματικές διαταραχές και βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος.

Η αντιοξειδωτική της δράση ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων, ενώ παράλληλα προστατεύει και αποκαθιστά τις βλάβες από τον ήλιο, ενισχύοντας την επούλωση σε ουλές ή εγκαύματα.

Ως ενυδατικό μόριο λειτουργεί τόσο ως υγραντικό, βοηθώντας στην απορρόφηση της υγρασίας από το δέρμα, όσο και ως μαλακτικό, καθώς «παγιδεύει» την υγρασία που χρειάζεται η επιδερμίδα μας. Για όλα αυτά, το να συμπεριλάβουμε τη βιταμίνη Ε στη ρουτίνα της ομορφιάς μας αποτελεί must!

Πώς θα κερδίσουμε τα μοναδικά οφέλη της;

Η βιταμίνη Ε όχι μόνο ενυδατώνει και επανορθώνει, αλλά προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις ελεύθερες ρίζες, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει την κυκλοφορία, στοιχεία που θρέφουν το δέρμα και το διατηρούν νεανικό.

Τα οφέλη της έχουν εκτιμηθεί από πολλές εταιρείες και για αυτόν τον λόγο, η βιταμίνη Ε προστίθεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης, οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να την συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας περιποίηση.

Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να εφαρμόζουμε τη βιταμίνη Ε σε καθαρό δέρμα. Συνδυάζοντάς την με άλλες βιταμίνες, όπως για παράδειγμα τη βιταμίνη C, θα έχουμε ακόμα περισσότερα οφέλη.

Δεν έχουμε παρά να πλύνουμε το πρόσωπό μας και να απλώσουμε τον μαγικό ορό! Στη συνέχεια, ένα αντηλιακό προϊόν θα δημιουργήσει την τέλεια ασπίδα για τη διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας μας.

Ας σημειώσουμε πως βιταμίνη Ε παράγει και ο οργανισμός μας από τις τροφές που λαμβάνουμε. Οπότε, ακολουθώντας μια επιλεγμένη διατροφή και προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, σπόρους, δημητριακά ολικής αλέσεως, σπανάκι, αβοκάντο και ελαιόλαδο στα γεύματά μας θα έχουμε ακόμα καλύτερη απόδοση!

Καθημερινή χρήση

Τώρα που η βιταμίνη Ε θα αποτελεί μέρος της καθημερινής φροντίδας για το δέρμα μας, θα πρέπει να προσέξουμε εάν υπάρχει οποιαδήποτε ασυνήθιστη αντίδραση ή αλλεργία, όταν θα τη χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά. Επίσης, θα πρέπει να ελέγξουμε και τον τύπο που προστίθεται στις συνθέσεις.

Η μορφή «ελεύθερης αλκοόλης» της βιταμίνης Ε είναι η τοκοφερόλη. Παρόλο που πρόκειται για ένα υπέροχο αντιοξειδωτικό, μπορεί να γίνει ερεθιστική για την επιδερμίδα σε κάποιες περιπτώσεις και να προκαλέσει αλλεργίες σε ορισμένα δέρματα.

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σκόπιμο να αναζητήσουμε προϊόντα που χρησιμοποιούν οξικό τοκοφερύλιο. Το τοκοφερύλιο, ένας «εστέρας» της τοκοφερόλης, μπορεί να είναι πιο ασθενές αντιοξειδωτικό από την τοκοφερόλη, αλλά είναι και πολύ ήπιο, οπότε σπάνια προκαλεί δερματικές αντιδράσεις.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η ΕΟΔΥΑ Συμμετέχει Στη Δράση «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

xristiana

Απώλεια ακοής και άλλα παράδοξα σημάδια υψηλής χοληστερίνης

xristiana