ΚεντρικήΜαγειρική

Ελαφρύ κέικ σοκολάτας

29/6/2023

Υλικά

130γρ μέλι

250γρ γάλα αμυγδάλου

50γρ βούτυρο καρύδας

150γρ αλεύρι από φαγόπυρο

50γρ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο καρύδας με το γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα και βάζουμε το κέικ στο φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα ότι το κέικ είναι στεγνό στο κέντρο. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Οι μισές χώρες στον κόσμο δεν διαθέτουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για τις φυσικές καταστροφές

xristiana

Υπ. Υγείας: Δυνατότητα ηλεκτρονικού ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις σε δημόσιες δομές – Η διαδικασία

xristiana

Πονοκέφαλος: Γίνεται να οφείλεται σε όγκο στον εγκέφαλο; Τι απάντησαν ειδικοί από το Johns Hopkins των ΗΠΑ

xristiana