ΚεντρικήΟμορφιά

Sun protection: Aντηλιακό ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες!

18/5/2023

Πραγματικά γράφω διαρκώς για τα αντηλιακά και σας προτείνω και τα καλύτερα της αγοράς, γιατί είναι τεράστια η σημασία τους. Το να φοράτε αντηλιακό καθημερινά είναι επιτακτική ανάγκη και όχι υπερβολή.

Ο ήλιος έχει αλλάξει, δεν αγοράζουμε αντηλιακό μόνο για την παραλία, αλλά πρέπει να το εντάξουμε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας, εάν δεν το έχουμε ήδη κάνει!

Εάν θέλετε glass skin χωρίς πανάδες και ερεθισμό πρέπει να το εφαρμόζετε αμέσως μετά την ενυδατική σας κρέμα.

Υπάρχουν και αντηλιακά προσώπου σε μορφή stick, που είναι ότι πρέπει για την τσάντα και μπορείς να τα εφαρμόσεις ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας!

Ας δούμε και επιγραμματικά όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

#Προστασία:

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές επιπτώσεις των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου (UV).

Βοηθά στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος, της πρόωρης γήρανσης και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

#SPF (Sun Protection Factor):

Ο δείκτης SPF μετρά την ικανότητα ενός αντηλιακού να προστατεύει από τις ακτίνες UVB, οι οποίες είναι κυρίως υπεύθυνες για τα ηλιακά εγκαύματα.

Όσο υψηλότερος είναι ο SPF, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία. Για καθημερινή χρήση, συνιστάται γενικά SPF 30.


#Προστασία ευρέος φάσματος:

Αναζητήστε αντηλιακά που φέρουν την ένδειξη “ευρύ φάσμα”, καθώς προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVA μπορούν να προκαλέσουν γήρανση του δέρματος.

#Εφαρμόστε γενναιόδωρα:

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν αρκετό αντηλιακό. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον ποσότητα ενός σφηνοπότηρου, για να καλύψετε ολόκληρο το σώμα σας.

Εφαρμόστε το 15 με 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο για να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα.

#Επαναλάβετε τακτικά:

Η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν ιδρώνετε πολύ ή κολυμπάτε.

#Αντηλιακά ανθεκτικά στο νερό:

Αν πρόκειται να κολυμπήσετε ή να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας προκαλούν ιδρώτα, επιλέξτε ένα αδιάβροχο αντηλιακό.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι ακόμη και τα αδιάβροχα αντηλιακά θα πρέπει να εφαρμόζονται ξανά μετά το κολύμπι ή το σκούπισμα.

#Αντηλιακό και συννεφιασμένες μέρες:

Οι ακτίνες UV μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα, επομένως είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες.

#Αντηλιακό για όλους τους τύπους δέρματος:

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για όλους τους τύπους δέρματος, ανεξάρτητα από τον τόνο ή το χρώμα του δέρματος.

Τα άτομα με πιο σκουρόχρωμο δέρμα μπορούν ακόμα να καούν από τον ήλιο και κινδυνεύουν επίσης από καρκίνο του δέρματος.

#Πρόσθετη αντηλιακή προστασία:

Το αντηλιακό από μόνο του δεν αρκεί για να προστατέψει το δέρμα σας από τον ήλιο.

Αναζητήστε σκιά, φορέστε προστατευτικά ρούχα (όπως καπέλα με φαρδύ γείσο, πουκάμισα με μακριά μανίκια και παντελόνια) και χρησιμοποιήστε γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τις ακτίνες UV.

#Ελέγξτε τις ημερομηνίες λήξης:

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης. Το ληγμένο αντηλιακό μπορεί να μην παρέχει επαρκή προστασία, οπότε φροντίστε να ελέγξετε την ημερομηνία και να το αντικαταστήσετε εάν χρειάζεται.

#Αντηλιακό για βρέφη και παιδιά:

Τα βρέφη κάτω των έξι μηνών πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το ηλιακό φως.

Για παιδιά άνω των έξι μηνών, χρησιμοποιήστε αντηλιακό ειδικά σχεδιασμένο για το ευαίσθητο δέρμα τους και επαναλάβετε τακτικά.

#Αντηλιακά και φάρμακα:

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία του δέρματός σας στον ήλιο. Επικοινωνήστε με τον φαρμακοποιό σας για να δείτε εάν κάποια φάρμακα που παίρνετε θα μπορούσαν να σας κάνουν πιο επιρρεπείς στο ηλιακό έγκαυμα.

#Χημικά φίλτρα VS Φυτικά φίλτρα

Τα χημικά αντηλιακά χρησιμοποιούν χημικά φίλτρα για την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Όταν εφαρμόζονται διεισδύουν στο δέρμα και λειτουργούν σαν ένα αόρατο σφουγγάρι που απορροφά την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα φυτικά αντηλιακά λειτουργούν εξίσου καλά με τα χημικά αντηλιακά. Η διαφορά είναι ότι τα συστατικά τους δεν εισχωρούν στο δέρμα, αλλά απλώνουν ένα είδος στρώματος πάνω από το δέρμα.

Η υπεριώδης ακτινοβολία ανακλάται πάνω τους. Αυτά τα φίλτρα σπάνια προκαλούν αλλεργική αντίδραση. Είναι αντηλιακά φίλτρα για ευαίσθητες επιδερμίδες, επομένως είναι κατάλληλα ακόμα και για τη βρεφική επιδερμίδα.

Θυμηθείτε, η χρήση αντηλιακού είναι μόνο ένα μέρος μιας ολοκληρωμένης ρουτίνας αντηλιακής προστασίας. Είναι σημαντικό να το συνδυάσετε με άλλες πρακτικές που είναι ασφαλείς για τον ήλιο, όπως το να πίνετε πολύ νερό, να φοράτε καπέλο και γυαλιά.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Παζάρι Ανταλλαγής Προϊόντων Και Μάλιστα Με «Δώρο»!

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 24/9

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 9/8

xristiana