ΚεντρικήΟμορφιά

Ηair cycling: Το viral trend για υγιή μαλλιά αλλάζοντας προϊόντα στο λούσιμο!

18/5/2023

Άλλο ένα viral ΤikTok trend ή το “hair cycling” ήρθε για να μείνει γιατί είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για λαμπερά μαλλιά;

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή!

Μετά το “skin cycling” ένα beauty trend φετινό που μιλά για την εναλλαγή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας, για να αποφύγετε τον ερεθισμό, έρχεται η νέα μόδα στην περιποίηση των μαλλιών μας.

Τι είναι το hair cycling;

Είναι η τάση που αλλάζει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείτε, καθώς οι ανάγκες τους δεν είναι πάντα ίδιες!

Άλλα προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι για παράδειγμα, που είμαστε στον ήλιο και έχουμε πιο ξηρά μαλλιά, άλλα τον χειμώνα!

Με άλλα λόγια, το “hair cycling” σημαίνει απλώς να μην χρησιμοποιείτε τα ίδια προϊόντα (συγκεκριμένα, το ίδιο σαμπουάν και μαλακτικό) στα μαλλιά σας κάθε μέρα όλο το χρόνο.

Hair experts υποστηρίζουν πως είναι έξυπνο να αλλάζετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε ανάλογα με τις περιστάσεις!

Το κλίμα και ο καιρός, οι ορμόνες, οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, το συναισθηματικό στρες, καθώς και ο τρόπος που φτιάχνετε τα μαλλιά σας, επηρεάζουν το τριχωτό της κεφαλής.

Αλλάζοντας τα προϊόντα σας λοιπόν επαναφέρετε και την υγεία στα μαλλιά σας.

Ένα σημαντικό μέρος του “hair cycling” trend περιλαμβάνει ακόμα τις ημέρες ανάπαυσης μεταξύ των πλύσεων για να δώσετε ανάσα στο τριχωτό της κεφαλής.

Tώρα εάν πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα όπως η πλειοψηφία, σκεφτείτε αυτό το hair routine.

Λούσιμο DAY ONE:

Πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν χωρίς paraben, θειικά άλατα και χωρίς άρωμα για να εξισορροπήσετε το pH του τριχωτού της κεφαλής σας και να υποστηρίξετε το μικροβίωμα του.

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό conditioner για να θρέψετε τα μαλλιά σας και εφαρμόστε ένα ενυδατικό λάδι μαλλιών, όπως το λάδι jojoba, για να κλειδώσετε την υγρασία.

Λούσιμο DAY TWO:

Λούστε τα μαλλιά σας με ένα καθαριστικό σαμπουάν, για παράδειγμα κατά της πιτυρίδας, ανάλογα βέβαια και με τις ανάγκες σας και κάντε αφρό στο τριχωτό της κεφαλής.

Αντί για conditioner, εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών μετά το λούσιμο για μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης.

Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, χρησιμοποιήστε τη μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα στις άκρες, αποφεύγοντας την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Προσοχή δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα κάρο διαφορετικών προϊόντων για να κάνετε κύκλους στα μαλλιά!

Μια τριάδα σαμπουάν, conditioner και ένας ορός ή λάδι, είναι ένα εξαιρετικό βασικό πρωτόκολλο, που μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάζετε το conditioner με μια πιο ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα εάν δείτε πως τα μαλλιά σας είναι ξηρά ή ταλαιπωρημένα.

Tέλος, εάν χρησιμοποιείτε συχνά πολλά διαφορετικά προϊόντα styling καλύτερα για αρχή να τα περιορίσετε, για να δείτε τις πραγματικές ανάγκες των μαλλιών σας.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

Άντρας στις γυναικείες τουαλέτες

xristiana

3 λόγοι για τους οποίους δεν χάνετε το επίμονο λίπος της κοιλιάς

xristiana

4η Μεγάλη Έκθεση “Κρασί – Μέλι – Λάδι & Ελιά”

xristiana