ΚεντρικήΟμορφιά

Όμορφη σαν τριαντάφυλλο! Μία ιστορία που κρατά 5.000 χρόνια!

6/5/2023

Γνωρίζατε ότι τα τριαντάφυλλα ήταν γνωστά από την αρχαιότητα ως ο βασιλιάς των λουλουδιών για τα βαθιά και ποικίλα οφέλη περιποίησης του δέρματος; Σήμερα, αυτό αποδεικνύεται και επιστημονικά!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να βράζουν τριαντάφυλλα για να φτιάξουν καλλυντικά και θεραπευτικό βάλσαμο και έβαζαν άρωμα τριαντάφυλλου στα έλαιά τους για να καθαρίσουν και να προστατέψουν το δέρμα τους.

Οι Φοίνικες, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι είναι γνωστό ότι έχουν καλλιεργήσει τεράστιους δημόσιους κήπους με τριανταφυλλιές πριν από χιλιάδες χρόνια για να υποστηρίξουν τις εκτεταμένες παραδόσεις ομορφιάς τους με τριανταφυλλιές.

Αλλά μόλις τον 10ο αιώνα στην Περσία εφευρέθηκε η απόσταξη με ατμό και ένας τρόπος για να αποτυπωθεί η ισχυρή ένταση του αρώματος του τριαντάφυλλου. Ένα μόνο γραμμάριο του πολύτιμου αιθέριου ελαίου απαιτούσε δύο χιλιάδες τριαντάφυλλα, και έτσι σηματοδότησε την αρχή της ανάδειξης του τριαντάφυλλου στα εκλεκτά αρώματα.

Καθώς περνούσε ο καιρός, η «λατρεία» των τριαντάφυλλων επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη και την Ασία, με το τριαντάφυλλο να είναι το κλειδί για αμέτρητες πολύτιμες θεραπείες καθαρισμού και ομορφιάς.

Στην Ευρώπη του 17ου αιώνα, ορισμένοι ευγενείς έπαιρναν το εμπόριο τριαντάφυλλων ως νόμιμο χρήμα.

Πόσο πολύτιμα ήταν τα τριαντάφυλλα! Στην πραγματικότητα, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αξία των αληθινών τριαντάφυλλων αυξάνεται!

Η δυσκολία και το κόστος που συνδέεται με το καθαρό ροδέλαιο δεν έχει αλλάξει πολύ από την εφεύρεσή του. Χρειάζονται ακόμα δεκάδες χιλιάδες τριαντάφυλλα για να παραχθεί μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου. Ως εκ τούτου, υπάρχει μια ατυχής αφθονία συνθετικών προϊόντων με άρωμα τριαντάφυλλου στην αγορά.

Αυτά είναι σίγουρα κατώτερα από ένα αληθινό τριαντάφυλλο. Γιατί, σε αντίθεση με πολλά αρώματα, τα οποία μπορούν να αναπαραχθούν επαρκώς, το τριαντάφυλλο αντέχει από τη φύση του.

Με περισσότερα από 300 μοναδικά μόρια, είναι το λουλούδι με την πιο περίπλοκη χημική σύσταση στον κόσμο. Ένα πραγματικό άρωμα τριαντάφυλλου είναι αδύνατο να το μιμηθεί κανείς, και αυτό είναι που πραγματικά κάνει ένα αληθινό άρωμα τριαντάφυλλου τόσο πολύτιμο.

Τα φυσικά και πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά του τριαντάφυλλου είναι ζωτικής σημασίας στα προϊόντα ομορφιάς, επειδή τα συνθετικά συστατικά δεν θα προσφέρουν κανένα από τα δοκιμασμένα στον χρόνο οφέλη ομορφιάς ενός αληθινού τριαντάφυλλου.

Η επιστημονική απόδειξη ενισχύει την επιθυμία μας για τριαντάφυλλα

Μόνο πρόσφατα τα τριαντάφυλλα άρχισαν να κερδίζουν τη δέουσα αναγνώριση στη Δύση για τα οφέλη ομορφιάς τους. Όπως πολλά από τα δώρα της φύσης, αυτό έγινε μόνο αφού «ανακαλύφθηκαν» και δημοσιοποιήθηκαν τα επιστημονικά αποδεδειγμένα αντιγηραντικά αποτελέσματα του λουλουδιού.

Λόγω του μοναδικού συνδυασμού αντιοξειδωτικών, όπως η σιτρονελλόλη και η γερανιόλη, το αγνό έλαιο τριαντάφυλλου καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνει τη γήρανση.

Είναι επίσης κλινικά αποδεδειγμένο ότι είναι αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακό. Τώρα ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτό το πιο όμορφο από τα λουλούδια συμβάλλει στην επούλωση, την αποκατάσταση, την εξισορρόπηση και την ομορφιά του δέρματος.

Τα οφέλη του τριαντάφυλλου που μας αρέσουν

  • Εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  • Ήπια στυπτικότητα που είναι τέλεια για να καταπραΰνει και να τελειοποιεί το δέρμα
  • Εξισορρόπηση και αποκατάσταση του φυσικού pH του δέρματος
  • Λειαίνει τις λεπτές γραμμές, την ερυθρότητα και τις ρυτίδες
  • Τόσο απαλό, είναι τέλειο για όλους τους τύπους δέρματος. ακόμα και των παιδιών

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Δήμος Ιλίου Συμμετέχει Στην 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

xristiana

Καιρός: Έως τους 19 βαθμούς ο υδράργυρος

xristiana

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Από Τον Σύλλογο “Ευ Ζω Με Τον Καρκίνο”

xristiana