ΚεντρικήΜαγειρική

Χόρτα μαγειρευτά με κολοκυθάκια και φασολάκια πράσινα

27/5/2023

Υλικά Συνταγής

  • 500 γρ. χόρτα (βλίτα, ραδίκια ή άλλα)
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 500 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλένετε καλά τα βλίτα ή όποια χόρτα επιλέξετε και τα καθαρίζετε πετώντας τα πιο χοντρά κοτσανάκια τους.
  • Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια και κόβετε τα στη μέση, αν είναι μεγάλα.
  • Βάζετε στην κατσαρόλα τα βλίτα με τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες και ρίχνετε μισό λίτρο νερό και αλάτι.
  • Μαγειρεύετε το φαγητό για 25-30 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.
  • Αν δείτε πως πάει να στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτετε λίγο βραστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τον μαϊντανό, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Τουρνουά Ποδοσφαίρου Στη Μνήμη Του Άλκη Καμπανού

xristiana

Πάγος 1,5 εκατ. ετών θα λιώσει για να αποκαλύψει τα μυστικά της Γης

xristiana

Άστατος καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Το σκηνικό έως και την Πέμπτη, πού θα βρέξει

xristiana