ΚεντρικήΟμορφιά

3 μύθοι για τη ρετινόλη που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

27/5/2023

Η ρετινόλη είναι το κορυφαίο αντιγηραντικό συστατικό, το οποίο προσφέρει νεανική και λαμπερή όψη στην επιδερμίδα.

Είναι γνωστό ότι η ρετινόλη έχει ανακηρυχθεί ως το κορυφαίο αντιγηραντικό συστατικό, το οποίο χαρίζει μία νεανική και λαμπερή όψη στην επιδερμίδα. Είναι αποδεδειγμένη για τα οφέλη που προσφέρει ως παράγωγο της Βιταμίνης Α, αλλά και ότι δρα αποτελεσματικά τόσο κατά της ακμής, όσο και για τη γήρανση του δέρματος…

pexels-sora-shimazaki-5938590.jpg

8 προϊόντα με ρετινόλη που αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ σου

Παρόλα αυτά, έχουν δημιουργηθεί αρκετοί μύθοι γύρω από το όνομα της ρετινόλης, οι οποίοι έχουν κάνει πολλές γυναίκες να φοβούνται να τη χρησιμοποιήσουν στη skincare routine τους. Ήρθε η ώρα όμως, να μάθουμε την αλήθεια!

#1 Η ρετινόλη λεπταίνει το δέρμα

nati-melnychuk-dFBhXJHKNeo-unsplash.jpg

Πολλές νομίζουν, ότι η ρετινόλη επειδή χαρίζει αυτή τη νεανική όψη στην επιδερμίδα, ότι λεπταίνει το δέρμα. Στην πραγματικότητα όμως, πυκνώνει το δέρμα για να δημιουργηθεί αυτή η σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα. Ο λόγος για τον οποίον πιστεύουν, ότι λεπταίνει το δέρμα είναι η απολεπιστική της δράση και η δραματική ανανέωση που συμβαίνει, όταν ενσωματώνεται στη skincare routine.

Blend & Glow! Η Jennifer Lopez μας δείχνει πως πετυχαίνει το τέλειο contouring σε δευτερόλεπτα

#2 Καταστρέφει το δέρμα και δημιουργεί ερεθισμούς

MASKA-DIY.jpg

Η ρετινόλη επειδή βοηθάει στην απολέπιση της επιδερμίδας, κάνει το δέρμα τις πρώτες φορές να ξεφλουδίζει… Αυτό μερικές γυναίκες τις τρομάζει, γιατί θεωρούν ότι καταστρέφει την επιδερμίδα. Στην πραγματικότητα όμως, καταστρέφει τα νεκρά κύτταρα που έχουν δημιουργηθεί στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα, δημιουργούνται με το πέρασμα των χρόνων και από τις εξωτερικές επιθέσεις (ρύπους, ήλιος) και κάνουν το δέρμα να φαίνεται απίστευτα θαμπό και ανάγλυφο.

3# Η ρετινόλη δεν χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες

Biotherm, Blue Retinol Night Serum
Kiehl’s, Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum
L’ORÉAL PARIS, REVITALIFT LASER RETINOL NIGHT SERUM

Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι, μόνο στη βραδινή skincare routine. Επίσης, η αντηλιακή προσώπου είναι απαραίτητη να υπάρχει στο νεσεσέρ και να ανανεώνεται ανά 2-3 ώρες μέσα στη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και το δέρμα σου θα σφύζει από υγεία.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΠΙΔΟΥ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Συμβουλές για να διατηρήσεις τις τσάντες σου σε άριστη κατάσταση

xristiana

Έλαιο δενδρολίβανου για την ανάπτυξη των φρυδιών και των βλεφαρίδων

xristiana