ΚεντρικήΟμορφιά

Μάθετε για τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα του προσώπου σας

4/5/2023

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική βιολογική διαδικασία που σηματοδοτεί το τέλος των εμμηνορροϊκών σας κύκλων. Μπαίνετε στην κατάσταση της εμμηνόπαυσης όταν έχουν περάσει 12 ολόκληροι μήνες χωρίς καθόλου έμμηνο ρύση, και συμβαίνει μεταξύ της ηλικίας των 40 έως 50 ετών.

Η χρονική περίοδος πριν, ονομάζεται περιεμμηνόπαυση και μπορεί να διαρκέσει από μήνες έως χρόνια.

Τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης, ξεκινούν στην περίοδο της περιεμμηνόπαυσης και μπορεί να είναι εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, προβλήματα ύπνου, ξηρότητα κόλπου, αύξηση βάρους, αλλαγές διάθεσης, κλπ. Αυτά τα πρώτα σημάδια εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην έμμηνο ρύση μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των γυναικών. 

Η εμμηνόπαυση φέρνει επίσης πολλές αλλαγές και στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Δείτε μερικές από τις επιπτώσεις στο πρόσωπό σας και πως μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε:  

Ξηρό δέρμα

Η επιδερμίδα χάνει την ικανότητά της να συγκρατεί το νερό, και γίνεται ξηρή. Η παρακάτω ρουτίνα περιποίησης προσώπου θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα:

  • Καθαρισμός προσώπου με ήπιο καθαριστικό κατάλληλο για ώριμες επιδερμίδες.
  • Ορός προσώπου για θρέψη, λάμψη και σφριγηλότητα.  
  • Ενυδατική κρέμα για σύσφιξη και επανόρθωση της επιδερμίδας.
  • Αντηλιακό ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30. 
  • Το βράδυ ακολουθείστε την ίδια ρουτίνα αλλά αντί της ενυδατικής κρέμας βάλτε την κρέμα νυκτός. 

Για εφέ lifting και ενίσχυση πυκνότητας, συνίσταται η Neovadiol Redensifying Revitalizing Night Cream της Vichy, που λειαίνει την επιδερμίδα και βελτιώνει τη λάμψη της προσφέροντας αίσθηση δροσιάς στο πρόσωπό σας.

Αν επιθυμείτε, σύσφιξη και επανόρθωση περιγράμματος, η κατάλληλη κρέμα νυκτός είναι η Neovadiol Replenishing Firming Night Cream της Vichy, που προσφέρει εντατική θρέψη, λειαίνει την επιδερμίδα & αποκαθιστά την αίσθηση άνεσής της.

Χαλαρό δέρμα και ρυτίδες

Η γυναικεία επιδερμίδα χάνει περίπου το 30% του κολλαγόνου του κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της εμμηνόπαυσης. Μετά, η πτώση είναι πιο σταδιακή (2% κάθε χρόνο για τα  επόμενα 20 χρόνια). 

Καθώς το κολλαγόνο μειώνεται, η επιδερμίδα σας χάνει τη σφριγηλότητά της και αρχίζει να κρεμάει. Μετά την εμμηνόπαυση, η παραγωγή λιπιδίων μειώνεται, προκαλώντας έντονη ξηρότητα κάνοντας τις ρυτίδες πιο εμφανείς. Για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας: 

  • Χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα, κατάλληλη για ώριμες επιδερμίδες στην εμμηνόπαυση. Για σύσφιξη και επανόρθωση περιγράμματος, η ιδανική κρέμα είναι η Neovadiol Replenishing Anti-sagginess Day Cream της Vichy, που αναπληρώνει την απώλεια λιπιδίων της επιδερμίδας, διορθώνει ορατά τις ρυτίδες και συσφίγγει την επιδερμίδα σας.

Για εφέ lifting και ενίσχυση πυκνότητας, οι ειδικοί προτείνουν τη Neovadiol Redensifying and Lifting Day Cream της Vichy που λειαίνει την επιδερμίδα, επανασμιλεύει το περίγραμμα του προσώπου και βελτιώνει την ελαστικότητά του. 

  • Προστατέψτε το πρόσωπό σας από τον ήλιο μ’ ένα αντηλιακό που μπορεί να  μειώσει τις υπάρχουσες, ορατές ρυτίδες και ν’ αποτρέψει τη δημιουργία νέων.

Ακμή

Καθώς τα επίπεδα των γυναικείων ορμονών πέφτουν πριν και κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν ακμή. Για να την ελέγξετε, πλένετε το πρόσωπό σας μ’ ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ για να αποφράξετε τους πόρους. Αποφύγετε τα προϊόντα που ξηραίνουν την επιδερμίδα σας γιατί θα επιδεινώσουν την ακμή σας.

Μην ξεχνάτε! Η συμβουλή ενός δερματολόγου θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά σε περίπτωση που χρειαστεί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καρκίνος του στομάχου: 3 αιτίες που ίσως δεν γνωρίζετε – Πώς θα προστατευθείτε

xristiana

5η Επίδειξη Μόδας AMEA Στο Παλαιό Φάληρο

xristiana

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΓΟ 4 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΕ ΚΩΔ. ΟΠΣ 5011444 (Ε.Π. «Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020»)

xristiana