ΚεντρικήΜαγειρική

Η καλύτερη ομελέτα με μακαρόνια

20/5/2023

Πολλοί το ξέρουν και τρελαίνονται για αυτό: η ομελέτα με μακαρόνια είναι ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο πιάτο, που συνήθως φτιάχνεται με τα ζυμαρικά που περίσσεψαν από το προηγούμενο βράδυ. Ελάτε να δούμε πώς θα τη φτιάξουμε.

Υλικά

150 γρ. ζαμαρικά

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

200 γρ. αρακάς

Ελαιόλαδο

150 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν

3 αυγά

Αλάτι, πιπέρι

50 γρ. τυρί τριμμένο

150 τυρί έμενταλ σε κύβους

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μισό κρεμμύδι και το καρότο. Προσθέτουμε τον αρακά, μια πρέζα αλάτι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Τώρα προσθέτουμε το ζαμπόν, το αφήνουμε στη φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα και τη σβήνουμε.

Μόλις πάρει βράση το νερό, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αρχίζουμε να τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε τα λαχανικά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά απευθείας στο μπολ με τα λαχανικά και τα αυγά. Προσθέτουμε το έμενταλ κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τώρα τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Γυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου. Και ιδού η μυρωδάτη και πεντανόστιμη ομελέτα μας.

Πηγή: https://jenny.gr

Related posts

Ο καιρός της Δευτέρας σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

xristiana

Τρόφιμα: Ποια γερνούν την επιδερμίδα;

xristiana

Bootcamp Επιχειρηματικότητας του Science Agora

xristiana