ΚεντρικήΟμορφιά

Αντιγήρανση: Υπάρχουν τροφές που σταματούν το χρόνο;

22/5/2023

Mία ισορροπημένη διατροφή είναι σύμμαχος της καλής υγείας και κατ’ επέκταση της όμορφης επιδερμίδας. Μπορεί όμως να μας βοηθήσει να επιβραδύνουμε τη γήρανση; Παρακάτω θα βρεις ποιες είναι οι τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να σταματήσεις το χρόνο… για λίγο.

Φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών. Περιέχουν βιταμίνες A, C και E καθώς και φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Αυτό σημαίνει πως εντάσσοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου θα βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από βλάβες και στην υγιή γήρανση.

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
Αυτά τα λιπαρά ανήκουν στο υγιές λίπος που είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη λειτουργία του εγκεφάλου, την υγεία της καρδιάς αλλά για την ευεξία μας. Θα τα βρεις στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες καθώς και στον λιναρόσπορο, τους σπόρους chia και τα καρύδια.

Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι γνωστό πως είναι σημαντική για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και της οστικής πυκνότητας που μειώνονται με την ηλικία. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, της πρωτεΐνης που δίνει ελαστικότητα στο δέρμα και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Επίλεξε καλές πηγές πρωτεΐνης όπως τα άπαχα κρέατα τα πουλερικά τα όσπρια τα αυγά και τους ξηρούς καρπούς.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανακαλύφθηκε νέο είδος αστρικής έκρηξης, η «μικρονόβα» (βίντεο)

xristiana

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Αγίου Όρους

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 21/9

xristiana