ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς το ξηρό δέρμα μπορεί να τονίσει τις λεπτές γραμμές και τι να κάνετε

22/5/2023

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τις λεπτές γραμμές σας να φαίνονται κάποιες φορές πιο έντονες από το συνηθισμένο; Σίγουρα, θα μπορούσε να είναι ο φωτισμός ή το μακιγιάζ σας, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι η τρέχουσα κατάσταση του δέρματός σας.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ενώ οι λεπτές γραμμές είναι σημάδι γήρανσης του δέρματος, παρέχουν επίσης κάποιο πλαίσιο για το πώς λειτουργεί το δέρμα σας αυτή τη στιγμή – δηλαδή, πόσο τρέφεται από μέσα προς τα έξω. Με άλλα λόγια, οι τονισμένες λεπτές γραμμές μπορεί να είναι σημάδι ότι πρέπει να δώσετε στο δέρμα σας λίγο περισσότερη υγρασία.

Πώς η ξηρότητα μπορεί να τονίσει τις λεπτές γραμμές

Θέλετε να μάθετε ένα μυστικό; Οι λεπτές γραμμές σας είναι πιθανώς στο αποκορύφωμά τους όταν το δέρμα σας είναι ξηρό ή αφυδατωμένο. Όταν το σκέφτεστε, αυτό είναι λογικό: Όταν το δέρμα σας είναι ξηρό, μπορεί να φαίνεται πεσμένο, λιγότερο ελαστικό και να αρχίσει να κρεμάει.

Το ενυδατωμένο δέρμα, από την άλλη πλευρά, φαίνεται παχουλό και λαμπερό. Και αν χρησιμοποιείτε στρατηγικά τοπικά και συμπληρώματα δέρματος, μπορεί να δείτε ακόμη και τις λεπτές γραμμές να εξαφανίζονται εντελώς.

Ένα από τα χρήσιμα συστατικά είναι το υαλουρονικό οξύ, λένε οι δερματολόγοι, καθώς έλκει την υγρασία από τον αέρα στο ανώτερο στρώμα του δέρματός σας, το οποίο διατηρεί τα κύτταρα του δέρματος ενυδατωμένα και την επιδερμίδα σας εύπλαστη και ζωηρή.

Το υαλουρανικό οξύ βρίσκεται σε πολλούς ενυδατικούς ορούς και ενυδατικές κρέμες, αλλά είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό σε συμπληρώματα δέρματος. Η κατάποσή του με αυτόν τον τρόπο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η εσωτερική σας τράπεζα υαλουρονικού οξέος αρχίζει να μειώνεται με την ηλικία.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιρναν 120 χιλιοστόγραμμα υαλουρονικού οξέος την ημέρα για 8 έως 12 εβδομάδες παρουσίασαν καλύτερη κατάσταση του δέρματος (λιγότερες ρυτίδες και πιο ελαστικό δέρμα) σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως τελευταία συμβουλή: Ψάξτε για υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια υδρολυμένου κολλαγόνου στα συμπληρώματα του δέρματός σας, καθώς το κολλαγόνο είναι επίσης αυτό που κρατά το δέρμα σας τεντωμένο και σφριγηλό.

Μία διπλά-τυφλή, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή διαπίστωσε ακόμη ότι τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα των συμμετεχόντων ήταν επτά φορές υψηλότερα από εκείνων που δεν έπαιρναν συμπληρώματα κολλαγόνου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε πεπτίδια υδρολυμένου κολλαγόνου.

Συμπερασματικά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανιστούν λεπτές γραμμές, ένας από τους οποίους είναι η έλλειψη ενυδάτωσης στο δέρμα. Για να το γεμίσετε, χρησιμοποιήστε ορούς υαλουρονικού οξέος και πάρτε συμπληρώματα κολλαγόνου που περιέχουν επίσης από του στόματος υαλουρονικό οξύ για επιπλέον ώθηση.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 28/7

xristiana

6ο Webinar: Επίκαιρα Θέματα Δημόσιας Υγείας

xristiana

Ημερίδα Για Τον Αυτισμό Με Φιλανθρωπικό Σκοπό

xristiana