ΚεντρικήΟμορφιά

Ήξερες ότι το αφρόλουτρο μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα;

2/5/2023

Έχεις παρατηρήσει πως κάποιες φορές μετά το ντους νιώθεις την επιδερμίδα σου πιο ξηρή; Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή χρησιμοποιείς λάθος αφρόλουτρο για τον τύπο της επιδερμίδας σου αλλά και για κάποιους ακόμη λόγους. Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές που σύμφωνα με τους δερματολόγους πρέπει να ακολουθούμε.

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως χρησιμοποιώντας μεγάλη ποσότητα αφρόλουτρου καθαρίζουμε καλύτερα το δέρμα μας, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Αντιθέτως η μεγαλύτερη ποσότητα ξηραίνει και καταστρέφει τον επιδερμικό φραγμό.

Η γενική σύσταση είναι η ποσότητα του αφρόλουτρου που χρησιμοποιούμε στο ντους, να μη ξεπερνά το μέγεθος μιας δαχτυλήθρας.

Μια άλλη συμβουλή που δίνουν η δερματολόγοι είναι να μην το εφαρμόζουμε στο λαιμό, καθώς σε εκείνη τη περιοχή η επιδερμίδα μας είναι πολύ ευαίσθητη και πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως το πρόσωπο.

Άρα είναι προτιμότερο να την πλένουμε με facial cleansers. Ακόμη προτείνουν να κάνουμε σύντομα ντους με χλιαρό νερό και στη συνέχεια να στεγνώνουμε καλά το δέρμα.

Είναι καλό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δέρμα μας καθώς είναι το πρώτο όργανο που επηρεάζεται όταν «σωματοποιούμε» το στρες.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana

Πέντε κομμάτια που αξίζει σίγουρα να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη συλλογή σου

xristiana

Πιστοποιημένο Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ Στο Μύλο Του Παππά

xristiana