ΚεντρικήΟμορφιά

Αναζητήστε το συστατικό νιασιναμίδη στην ενυδατική σας κρέμα!

2/5/2023

Ο κόσμος της περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να είναι… περίπλοκος, ειδικά αν είστε σχετικά νέα και προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης δέρματος από την αρχή.

Ωστόσο, υπάρχει ένα συστατικό που όταν περιλαμβάνεται στην ενυδατική σας κρέμα,  είναι εξαιρετικά καλό ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος που έχετε. Αναζητήστε τη νιασιναμίδη!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Οροί, ενυδατικές κρέμες, τόνερ, κρέμες ματιών και καθαριστικά μπορούν όλα να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται υπέροχο, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνουν να αισθάνεστε μπερδεμένες, αν δεν είστε σίγουρες από πού να ξεκινήσετε.

Από το υαλουρονικό οξύ μέχρι τα πεπτίδια και τα κεραμίδια, δεν είναι εύκολο να γνωρίζετε ποια συστατικά είναι κατάλληλα για το δέρμα σας και ποια μπορεί να το βλάψουν. Ωστόσο, μεταξύ όλων αυτών των συστατικών είναι ένα που ξεχωρίζει αληθινά: Η νιασιναμίδη.

Τι είναι η νιασιναμίδη

Μια μορφή βιταμίνης Β3, η νιασιναμίδη είναι καλή για τον οργανισμό σας, αλλά και εξαιρετικά θρεπτική για όλους τους τύπους δέρματος. Αν και το συστατικό υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι κερδίζει περισσότερη προσοχή τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότερες μάρκες αρχίζουν να το ενσωματώνουν στα προϊόντα τους.

Αν αναρωτιέστε τι κάνει πραγματικά η νιασιναμίδη για το δέρμα σας, έχουμε συγκεντρώσει όλα τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, ώστε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας πλήρως προετοιμασμένοι.

Χρησιμοποιήστε ενυδατικό προϊόν με νιασιναμίδη εάν…

Θέλετε να περιποιηθείτε καλά το δέρμα σας

Η νιασιναμίδη λένε οι δερματολόγοι πως είναι το νούμερο ένα συστατικό για όλους τους τύπους δέρματος. Αυτό που κάνει τη νιασιναμίδη τόσο ξεχωριστή είναι ότι μπορεί να περιποιηθεί εξίσου καλά το λιπαρό και το ξηρό δέρμα αλλά το ίδιο καλά λειτουργεί και στο μικτό. (Αν έχετε παλέψει με το δέρμα που αλλάζει συνεχώς, θα ξέρετε πόσο θαυματουργό είναι αυτό).ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα

Η νιασιναμίδη αυξάνει την παραγωγή κεραμιδίων και λιπαρών οξέων στο δέρμα για να αποκαταστήσει την ελαστικότητα και οι μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο αποτελεσματική από τη βαζελίνη στη μείωση της απώλειας νερού και στην αύξηση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος.

Υποφέρετε από λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή

Η νιασιναμίδη θα σας βοηθήσει επίσης. Λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες για το ευαίσθητο δέρμα, επομένως είναι ιδιαίτερα καλό συστατικό στο να καταπραΰνει αυτά τα οδυνηρά μεγάλα σπυράκια που μοιάζουν με κύστη.

Μαζί με αυτό το όφελος, η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας λιπαρότητας στο δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου, αποτρέποντας έτσι από τα σπυράκια και τους ερεθισμούς μακροπρόθεσμα.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Θεσσαλονίκη: Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού Πάει… Δενδροπόταμο Για Εμβολιασμό Κατά Της COVID-19

xristiana

ΔΥΠΑ: Τον Απρίλιο Τα Νέα Δωρεάν Διαδικτυακά Εργαστήρια Ομαδικής Συμβουλευτικής

xristiana

Ηράκλειο: Εισαγγελική παρέμβαση για ρύπανση του περιβάλλοντος από κατσίγαρο

xristiana