ΚεντρικήΚοινωνικά

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 9/3

9/3/2023

Χαμηλοί τόνοι στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Ποιά τα σενάρια, τι θα γίνει με τις εισφορές.

Έως την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Μαζί με τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν αναλυτικά οι προωθούμενες παρεμβάσεις. Ωστόσο, μπήκε ένα χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση τους και την εφαρμογή τους. Αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Μάιο.

Ποιο είναι το σχέδιο αύξησης του μισθού

Οι παραπάνω ανακοινώσεις έλαβαν αναβολή εξαιτίας του δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου υπό άλλες συνθήκες, το υπουργικό, θα προχωρούσε στην έγκριση του νέου κατώτατου μισθού. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Σύμφωνα με τα σενάρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση του κατώτατου στα 770 έως 780 ευρώ, με την αύξηση να είναι στο 7,75%. Το άλλο και πιο αισιόδοξο σενάριο έδειχνε προς αύξηση του νέου μισθό έως και τα 800 ευρώ, το οποίο αποτελεί ακόμα αίνιγμα αν θα επιβεβαιωθεί.

Related posts

Η makeup artist των celebrities αποκάλυψε τα τρία tips για τέλεια βάση στο μακιγιάζ

xristiana

Ροδόνερο: Πώς μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής

xristiana

10 θέσεις για ΑμεΑ και συγγενείς στην προκήρυξη 8Κ/2022

xristiana