20/4/2023
Υλικά συνταγής
- 200 γρ. τυριά με κασέρι και μιξ άλλων διάφορων κίτρινων τυριών που λιώνουν, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη για το μείγμα + επιπλέον για το πανάρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα τριμμένα τυριά μαζί με το ασπράδι αυγού και τις 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά και τα ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Με την βοήθεια μια ζυγαριάς πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ. Ρίχνετε τα μπαλάκια σε φαρδύ μπολ με τριμμένη φρυγανιά και τα ανακατεύετε με τα χέρια σας μέσα στη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθούν καλά παντού.
- Απλώνετε σε ένα μεγάλο πιάτο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ξεκινάτε το τηγάνισμα, ρίχνοντας τα μπαλάκια, λίγα τη φορά μέσα στο καυτό λάδι και τα αφήνετε να τηγανιστούν στη χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν εξωτερικά ένα χρυσό ελαφρώς μελί χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα τα ακουμπάτε στην στρωμένη με απορροφητικό χαρτί πιατέλα. τα σερβίρετε ζεστά με τα τυριά να λιώνουν και καλή σας απόλαυση.
Tip: Ο κρόκος που περισσεύει από το αυγό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες και να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Πηγή: https://www.sintayes.gr