ΚεντρικήΟμορφιά

Γαλλικές αφέλειες: Είναι οι νέες curtain bangs που μεταμορφώνουν το look με τον πιο σοφιστικέ τρόπο

20/4/2023

Οι αφέλειες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απογειώσεις το κούρεμα όποιο κι αν είναι το μήκος των μαλλιών σου. Αν και πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερα κομψή λεπτομέρεια που μπορεί να σε μεταμορφώσει, κάθε φορά που σκέφτεσαι να τις ζητήσεις στον κομμωτή σου αλλάζεις γνώμη λίγο πριν πιάσει το ψαλίδι στα χέρια του. 

Φέτος όμως οι Γαλλίδες θα καταφέρουν αν σε μεταπείσουν χάρη στις french bangs που έχουν ήδη υιοθετήσει οι διασημότερες influencers αλλά και celebrities όπως η Julia Roberts, πρόσφατα αλλά και οι Jenna Ortega και Olivia Wilde. Πρόκειται για τις νέες curtain bangs σύμφωνα με τους hairstylists. Ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου ενώ είναι super πρακτικές μιας και μπορείς να τις μετατρέψεις με μία κίνηση σε φράντζες. 

Instagram: @annabelle.belmondo

Τι είναι οι french bangs aka γαλλικές αφέλειες 

Πρόκειται για τις αφέλειες που είναι ποιο κοντές στο κέντρο του μετώπου και πιο μακριές στις άκρες ακουμπώντας το πιο ψηλό σημείο των ζυγωματικών. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν το twist που θα μεταμορφώσει μεν το hair look αλλά όχι με τον τρόπο που το κάνουν οι κλασικές ίσιες αφέλειες. Δεν δημιουργούν ένα ξεχωριστό μέρος σε σχέση με τα υπόλοιπα μαλλιά ενώ δείχνουν τέλειες κάθε φορά που τις συνδυάζεις με updos, αλογοουρές ή πλεξούδες. 

Καλό είναι να αποφασίσεις μαζί με τον κομμωτή σου το ακριβές μήκος και ύφος. Εκείνος γνωρίζει μεν τον τρόπο να κόψεις τις τέλειες french bangs αλλά κι εσύ με τη σειρά σου είσαι εκείνη που θα τον κατευθύνεις ώστε να είναι πρακτικές. 

Instagram: @juliastegner

Περιποίηση και styling

  • Επειδή οι αφέλειες ακουμπούν στο μέτωπο υπάρχει περίπτωση να γίνονται πιο λιπαρές. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να χρησιμοποιείς το κατάλληλο σαμπουάν. 
  • Κι αν πάλι τα μαλλιά σου έχουν την τάση να φριζάρουν θα πρέπει να τα κρατάς πλούσια ενυδατωμένα που σημαίνει ότι conditioner και μάσκα εναλλάξ στα λουσίματα είναι απαραίτητα. 
  • Κάθε φορά που ισιώνεις τις αφέλειες επιβάλλεται να εφαρμόζεις προϊόν προστασίας από τη θερμότητα ώστε να αποφύγεις την ξηρότητα αλλά και την ψαλίδα. 

Updos

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εσύ μαζεύεις τα μαλλιά σου, χάρη στις french bangs το hairstyle δείχνει ακόμη πιο chic και ρετρό ταυτόχρονα. Αλλά και boho αν τις συνδυάσεις με πλεξούδα. Το μόνο που μένεις είναι να κλείσεις το ραντεβού με τον κομμωτή σου πριν έρθει ο Μάιος. 

Πηγή: https://www.tlife.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.tlife.gr

Related posts

NASA: Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στην Σελήνη 53 χρόνια μετά την πρώτη προσεδάφιση

xristiana

Καιρός: Κατά τόπους βροχές και καταιγίδες την Τρίτη – Πτώση της θερμοκρασίας

xristiana

Μάσκα βρώμης για όλους τους τύπους δέρματος

xristiana