ΚεντρικήΜαγειρική

Ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με σφολιάτα

3/4/2023

Υλικά Συνταγής

  • ½ πακέτο σφολιάτα (1 φύλλο)
  • 200 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
  • 100 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 150 γρ. ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά (2 κρόκοι + 2 ολόκληρα)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Εκτέλεση

  • Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και το στρώνετε σε ένα ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο βουτυρωμένο. Αφήνετε τα περισσεύματα να προεξέχουν από τα πλαϊνά τοιχώματα.
  • Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύετε τα τυριά με το ψιλοκομμένο ζαμπόν ή μπέικον. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τους 2 κρόκους αυγών και τα 2 αυγά ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα του μπολ. Προσθέτετε το φρέσκο μυρωδικό και ανακατεύετε με κουτάλι.
  • Απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και την κρέμα πάνω στη σφολιάτα. Διπλώνετε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα και τις αλείφετε με λίγο βούτυρο λιωμένο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C 40’ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια και η σφολιάτα. 

Σημειώσεις

Αν θέλετε, μπορείτε να απλώσετε στην επιφάνεια και ροδέλες ντομάτας πριν βάλετε το φαγητό στο φούρνο.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Εγκυμοσύνη: 5 τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 που ωφελούν την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου

xristiana

Πότε πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ (εικόνες)

xristiana

Πολύποδες μήτρας: Η αφαίρεσή τους αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης;

xristiana