ΚεντρικήΟμορφιά

Το Νο.1 λάθος που προκαλεί ψαλίδα στα μαλλιά μας – και το κάνουμε όλες ανεξαιρέτως

9/3/2023

Εντάξει, προφανώς δεν είναι μόνο ένα αλλά πολλά τα λάθη και οι παραλείψεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ψαλίδα και ταλαιπωρημένες, έως και κατεστραμμένες άκρες, με τον κυριότερο να αποτελεί η επαναλαμβανόμενη χρήση θερμότητας και διάφορων styling tools.

Ωστόσο, θα εκπλαγείς όταν σου πούμε ότι υπάρχει μια πολύ συγκεκριμένη (και αθώα) κίνηση που κάνουμε όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες και είναι από τις πιο κρίσιμες – με λίγα λόγια, δεν πάει εύκολα το μυαλό σου ότι μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ψαλίδας.

Ο λόγος για το συχνό βούρτσισμα, που όταν γίνεται περισσότερες φορές μέσα στη μέρα από το θεμιτό, ταλαιπωρεί την τρίχα και προκαλεί όλα τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Πολύ περισσότερο όμως μας ενδιαφέρει και ο τρόπος βουρτσίσματος, μιας και πολλές είναι οι γυναίκες που δεν προσέχουν ιδιαίτερα τα μαλλιά τους όταν τα χτενίζουν.

Αναλυτικότερα, εκτός του ότι είναι καλό να περιορίζεσαι σε μια με δύο βουρτσίσματα την ημέρα, αυτό που πρέπει να προσέξεις εξίσου είναι η ένταση και η δύναμη που βάζεις στη βούρτσα ή στη χτένα σου, καθώς την περνάς στα μαλλιά σου. Πολλές είναι οι γυναίκες που είτε βιάζονται να τελειώσουν γρήγορα είτε δεν έχουν υπομονή για να ξεμπερδέψουν τα μαλλιά τους, ιδίως αν είναι πυκνά ή έχουν πολλούς κόμπους. Αποτέλεσμα; Περνάνε με μανία τη χτένα / βούρτσα, τραβώντας τις τρίχες με δύναμη, προκαλώντας το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν. Η λύση είναι προφανής, και καλό θα ήταν να αφιερώνει κανείς περισσότερο χρόνο στο βούρτσισμα των μαλλιών, χωρίς να βιάζεται και χωρίς να ασκεί πολλή δύναμη.

Πέρα από το βούρτσισμα, άλλο ένα “λαθάκι” μπορεί να προκαλέσει παρόμοιες συνέπειες, και αυτό έχει να κάνει με τα λαστιχάκια που χρησιμοποιούμε – αλλά και τη συχνότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, τα πολύ σφιχτό πιάσιμο των μαλλιών για ώρες, που επαναλαμβάνεται καθημερινά, και με κακής ποιότητας λαστιχάκια σπάει αποδεδειγμένα την τρίχα, προκαλώντας σταδιακά ψαλίδα. Προτίμησε σατέν scrunchies που είναι πιο απαλά με τα μαλλιά, και περιόρισε τη χρήση τους μέσα στην καθημερινότητά σου, όσο αυτό είναι δυνατόν. Τουλάχιστον προτίμησε τις πιο χαλαρές αλογοουρές και όχι τις πολύ σφιχτές, που τραβούν την τρίχα και προκαλούν και πονοκέφαλο.

Πηγή: https://www.missbloom.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 19/2

xristiana

Έκθεση IRC: Η κλιματική αλλαγή θα επιτείνει τις ανθρωπιστικές κρίσεις το 2023

xristiana

Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας: Ξεκινούν οι ημερήσιοι χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών

xristiana