ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα αποκτήσουμε και πάλι σφριγηλό δέρμα έπειτα από την απώλεια κιλών;

9/3/2023

Η προσπάθεια να χάσουμε βάρος είναι από μόνη της μια αγχώδης διαδικασία. Σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στη διατροφή μας, μας δημιουργεί ακόμα περισσότερη ένταση.

Και όταν έχουμε φθάσει στο στόχο μας, το χαλαρό δέρμα επισκιάζει τη διάθεση επιβράβευσης προς τον εαυτό μας. ΠΏς θα νικήσουμε το αίσθημα ανασφάλειας και θα τονώσουμε το δέρμα μας;

Από την Άντζελα Μολφέτα  

Η απογοήτευση δεν έχει θέση τις ημέρες που πανηγυρίζουμε, καθώς απαλλαχθήκαμε από τα παραπανίσια κιλά που βάραιναν το σώμα και τη διάθεσή μας, εδώ και καιρό!

Παρατηρώντας το δέρμα μας, που πιθανόν να έχει χαλαρώσει αρκετά, δεν φθάνουμε επίσης στο σημείο να εστιάζουμε αποκλειστικά και μόνο σε πολύ δραστικές λύσεις, όπως χειρουργικές επεμβάσεις, σοβαρές αισθητικές ή χημικές προτάσεις και διάφορες ακόμη τολμηρές διαδικασίες.

Ξεκινώντας με μερικές πιο απλές λύσεις, όπως το μασάζ, η εφαρμογή μιας ειδικής φόρμουλας ή μια θεραπεία με λέιζερ θα διαπιστώσουμε πως μπορούν να μας βοηθήσουν, πραγματικά! Τι κάνουμε;

Άσκηση

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε το δέρμα μας, μετά από την απώλεια βάρους είναι αναμφισβήτητα, η άσκηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ασκηθούμε και να ενισχύσουμε την τόνωση και σύσφιξη του σώματός μας.

Μπορούμε να στοχεύσουμε σε ένα συγκεκριμένο μέρος ή σε ολόκληρο το σώμα μας, συνολικά. Ωστόσο, η αντιμετώπιση του χαλαρωμένου δέρματος μέσω της άσκησης θα είναι κάπως χρονοβόρα διαδικασία, ενώ απαιτεί και εξαιρετική συνέπεια από τη μεριά μας.

Οι τονωτικές ασκήσεις για την καρδιά και οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι οι βασικές ασκήσεις για να βοηθήσουμε το χαλαρό δέρμα. Αν και δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα ή μόνιμα αποτελέσματα στη σύσφιξη του δέρματος, ωστόσο η άσκηση θα μας προσφέρει ένα ήπιο σφίξιμο του δέρματος, ειδικά εάν έχουμε χάσει πρόσφατα βάρος, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το σημαντικό είναι να εστιάσουμε στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Αυτό θα βοηθήσει στη σύσφιγξη και θα ενισχύσει στη διατήρηση του ιδανικού βάρους. Δημιουργώντας ένα πρόγραμμα με διαφορετικούς τύπους άσκησης και εναλλάσσοντας συνεχώς τις ασκήσεις μας, θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε μυϊκή μάζα με τον πιο υγιή τρόπο.

Μασάζ

Αποτελεί μια από τις παλαιότερες θεραπευτικές μεθόδους, καθώς με τη μάλαξη της επιδερμίδας επιτυγχάνεται τόνωση των μυών, του κυκλοφορικού συστήματος και ανανέωση του δέρματος.

Το μασάζ βελτιώνει τη ροή του αίματος και διεγείρει τους ινοβλάστες, που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ώστε να διατηρείται το δέρμα σφιχτό.

Εφαρμόζοντας μια σειρά ειδικών μαλάξεων αυξάνεται ο ενδοκυτταρικός μεταβολισμός, καθώς επίσης και η δραστηριότητα των ενζύμων στους ινοβλάστες.

Αυτό οδηγεί σε μια διαρκή ενίσχυση του συνδετικού ιστού και φυσική πυκνότητα – σύσφιγξη του δέρματος. Μελέτες αποδεικνύουν πως η χρήση επιλεγμένων αγνών, φυσικών ελαίων, καθώς και καλλυντικών  προϊόντων ενισχύουν ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Συσφιγκτικές κρέμες και λοσιόν

Σε γενικές γραμμές μπορεί να μην παρατηρήσουμε εξαιρετικές αλλαγές στη σύσφιγξη του δέρματος, όμως, ορισμένες φόρμουλες μπορούν να παρέχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, πραγματικά. Η καφεΐνη και η καρνιτίνη αποτελούν βασικά συστατικά στις περισσότερες συσφιγκτικές κρέμες.

Τα συστατικά αυτά κάνουν την επιδερμίδα πιο σφριγηλή, απομακρύνοντας παράλληλα το λίπος από το σώμα μας καθώς βοηθούν στη διάσπασή του. Τα πεπτίδια είναι επίσης, αρκετά δημοφιλή σε αυτές τις προτάσεις. Ενισχύουν στην παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου και βοηθούν το δέρμα να γίνει πιο ελαστικό, μειώνοντας τη χαλάρωση.

Συμπληρώματα & βιταμίνες

Τα συμπληρώματα διατροφής που στοχεύουν στην ενίσχυση του κολλαγόνου μπορούν να βοηθήσουν και το χαλαρωμένο δέρμα που δημιουργείται εξαιτίας της γρήγορης απώλειας κιλών.

Όπως γνωρίζουμε το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για τη δομή, τη σφριγηλότητα και την υγεία του δέρματός μας. Αν και παράγεται φυσικά στον οργανισμό, η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας παραγωγής του. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βοηθήσει το χαλαρό δέρμα.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε μια συγκεκριμένη δόση. Το κολλαγόνο θα βοηθήσει επίσης, στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών έκφρασης και θα εξομαλύνει την υφή του δέρματος, προσφέροντας μια πιο σφιχτή και φρέσκια επιδερμίδα.

Ειδικά τα συμπληρώματα κολλαγόνου είναι ευρέως διαθέσιμα, είτε σε μορφή κάψουλας, είτε σε μορφή σκόνης ή ροφημάτων με ποικιλία γεύσεων. Υπάρχουν λοιπόν, διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να λαμβάνουμε κολλαγόνο και όλοι υπόσχονται άριστη αποτελεσματικότητα στη σύσφιγξη του δέρματος. Και εδώ, όμως, η συνέπεια είναι το κλειδί για τη διασφάλιση ενός ορατού και επιτυχημένου αποτελέσματος!

Θεραπεία λέιζερ

Μία από τις ασφαλέστερες προσεγγίσεις για να βοηθήσουμε στη σύσφιξη του δέρματός μας μετά την απώλεια βάρους είναι να εμπιστευθούμε τη θεραπεία λέιζερ.

Πρόκειται για μία μη επεμβατική και ασφαλή θεραπεία, που συσφίγγει το χαλαρό δέρμα μας χωρίς παρενέργειες. Έχει δοκιμαστεί και έχει εγκριθεί και από την ιατρική κοινότητα, ενώ είναι η αγαπημένη θεραπεία πολλών διασημοτήτων και αθλητών.

Είναι γνωστό ότι το λέιζερ ενισχύει την αναγέννηση των κυττάρων. Επίσης, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα μας, με αποτέλεσμα να ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας μας στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Ακόμα, βοηθά στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες που καταστρέφει τα κύτταρα και στη μείωση της φλεγμονής του δέρματος.

Αισθητικές θεραπείες

Έχουν γίνει σχετικά πρόσφατα, ιδιαίτερα δημοφιλείς και ακολουθούνται παγκοσμίως από μεγάλη μερίδα κόσμου. Υπάρχουν πολλές επιλογές στις αισθητικές θεραπείες, είτε πρόκειται για χημικό peeling, είτε για θεραπείες με ραδιοσυχνότητες, χρήση λέιζερ, νευροτροποποιητές ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Πιστεύεται πως προσφέρουν ξεκάθαρα αποτελέσματα, αν και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την επιλογή της αισθητικής θεραπείας, αλλά και της κατάστασής μας.

Στην πλειονότητά τους θεωρούνται ασφαλείς και βοηθούν στη σύσφιγξη του δέρματος. Φυσικά, εάν προχωρήσουμε σε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικές στην επιλογή της μεθόδου και του γιατρού, καθώς και στα μέτρα ασφαλείας.

Θα πρέπει να είμαστε και ιδιαίτερα προσεκτικές σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε δερματικά προβλήματα, ενώ η υπομονή και η συνέπεια στην αποθεραπεία μας παίζουν σημαντικό ρόλο.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία στο Κτιριακό Συγκρότημα ΑμεΑ 

xristiana

Συνέδριο με τίτλο «Τεχνολογία για την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, αυτισμό σε Τυπικά, μη Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα Μάθησης».

xristiana

“Discover Dogs”: Η Μεγαλύτερη Γιορτή Με Θέμα Τον Σκύλο Επιστρέφει Στη Θεσσαλονίκη

xristiana