ΚεντρικήΟμορφιά

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση σώματος;

13/3/2023

Όποιος κι αν είναι ο τύπος της επιδερμίδας σου, η απολέπιση είναι το «κλειδί» ώστε αυτή να παραμένει υγιής, νεανική και λαμπερή, αλλά και να σου προσφέρει αυτή την υπέροχη αίσθηση απαλότητας όταν την αγγίζεις. Πόσο συχνά θα πρέπει όμως να καταφεύγεις σε αυτήν την beauty συνήθεια την οποία λατρεύουν οι skincare experts αλλά και οι γυναίκες που αγαπούν να φροντίζουν την εικόνα τους;

Η απάντηση αρχικά δίνεται από τον τύπο της επιδερμίδας που έχεις. Αν έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, ίσως να θέλεις να κάνεις απολέπιση λιγότερο συχνά. Αν όμως έχεις λιπαρή επιδερμίδα, τότε ίσως νιώθεις πως αυτή μπορεί να επωφεληθεί από τα αποτελέσματα της απολέπισης σε πιο συχνή βάση.

Τι προσφέρει όμως η απολέπιση στην επιδερμίδα; Συνηθίζουμε να λέμε πως απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και δίνει την ευκαιρία ανανέωσης της. Οι τρόποι για να το κάνεις αρκετοί. Στην περίπτωση όμως που μιλάμε για τους φυσικούς, τότε εργαλεία ομορφιάς όπως η dry brush (η βούρτσα) ή το scrub είναι οι κορυφαίοι σε προτιμήσεις και έχουν φοβερή απόδοση.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις πολύ με την απολέπιση είναι το γεγονός πως αν κάνεις πολύ «επιθετικές» κινήσεις, αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα, όπως επίσης να επηρεάσει τον φραγμό του και να το κάνει πιο ευαίσθητο σε βακτηριακές μολύνσεις. Το να κάνεις απότομες κινήσεις και πολύ «σκληρές» δεν σημαίνει πως θα έχεις και το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιείς για να κάνεις απολέπιση, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζεις πάντοτε ενυδατική κρέμα, body oil ή butter μετά από αυτήν τη διαδικασία ώστε η επιφάνεια του δέρματος να μείνει απαλή και να διατηρηθεί ενυδατωμένο και να εμπλουτιστεί με θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: https://www.allyou.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Healthy Winter Skin – Η φροντίδα της επιδερμίδας κατά του κρύου

xristiana

Ομάδα Συναισθηματικής Ανάπτυξης Για Μαθητές Δημοτικού

xristiana

ΗΡΩΝ και OPTIMUS ENERGY κάνουν πράξη την εξαίρεση των PPA από το πλαφόν

xristiana