ΚεντρικήΚοινωνικά

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

6/3/2023

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη, οργανώνει ένα πλέγμα δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, που μας αφορούν όλους:

–  Σε συνεργασία με την Limits Krav Maga θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ (στον χώρο του ALL STAR DANCE) μάθημα αυτοάμυνας για γυναίκες. Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και ώρα 09.00-12.00.

–  Σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Α21 θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης με θέμα “Συμβαίνει κι εδώ” σχετικά με την εκμετάλλευση των γυναικών ως μορφή εμπορίας ανθρώπων. Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους, θα γίνει ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Δήμου Θεσσαλονίκης και τέλος ανοικτή συζήτηση με το κοινό. Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.30, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

–  Σε συνδιοργάνωση  με το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Έμφυλη Βία: βλέπω, ακούω, μιλάω».

Στη συζήτηση θα  συμμετέχουν δημιουργοί που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ με έργα που πραγματεύονται το κοινωνικό αυτό φαινόμενο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς και φορείς που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 και ώρα 13.00, στον χώρο του καφέ “Πράσινο Δωμάτιο” στον ημιώροφο του κτιρίου Ολύμπιον.

Related posts

Η ΕΟΔΥΑ Συμμετέχει Στη Δράση «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

xristiana

Ο απόλυτος οδηγός για ασημένια… νύχια!

xristiana

ΒΒ cream: Η κρέμα που με μία κίνηση φωτίζει

xristiana