ΚεντρικήΟμορφιά

Βιταμίνη C: Τι προσφέρει στην επιδερμίδα και πότε την χρησιμοποιώ;

6/3/2023

Eάν με κάτι έχω τρελαθεί τελευταία και έχω δει μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου, είναι η χρήση της βιταμίνης C στο πρόσωπο!

Κρατήστε το πιο βασικό που είναι η λάμψη που χαρίζει και όλοι μου λένε, “Μα τι έκανες στο πρόσωπό σου” και είναι τόσο φωτεινό;

Πάμε να δούμε και μαζί τα οφέλη, σε αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για το δέρμα, αλλά και που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση της!

Tι προσφέρει η βιταμίνη C!

#Φωτίζει το δέρμα:

Η βιταμίνη C χαρίζει λάμψη στο δέρμα και συμβάλλει στη μείωση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων και υπερμελάγχρωσης.

#Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου:

Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που βοηθά να διατηρείται το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

#Μειώνει τη φλεγμονή:

Η βιταμίνη C έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα, καθιστώντας την ιδανική για άτομα με ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα.

#Προστατεύει από περιβαλλοντικές βλάβες:

Η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως η ρύπανση και οι ακτίνες UV.

#Βελτιώνει την υφή του δέρματος:

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λείο και πιο ομοιόμορφο.

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν την χρησιμοποιούμε:

#Ερεθισμός:

Η βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα. Είναι σημαντικό πριν την χρησιμοποιήσετε συστηματικά, να κάνετε μερικές δοκιμές πρώτα με προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C.

#Οξείδωση:

Η βιταμίνη C μπορεί να οξειδωθεί όταν εκτίθεται στον αέρα και το φως, γεγονός που μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητά της.

Αναζητήστε προϊόντα που είναι συσκευασμένα σε σκούρα, αεροστεγή δοχεία για να αποτρέψετε την οξείδωση.

#Αλλεργικές αντιδράσεις:

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στη βιταμίνη C, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, κνησμό και πρήξιμο.

#Xρήση με άλλα συστατικά

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται συνδιαστικά με ορούς όπως νιασιναμίδη, ρετινόλη, aha και pha!

#Ήλιος:

Επειδή συνήθως εφαρμόζεται το πρωί, ως ορός πριν την ενυδατική μας, μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό εάν βγείτε έξω! Σε περίπτωση που το ξεχάσετε υπάρχει περίπτωση σχηματισμού πανάδων και δισχρωμιών!

Πάντως εγώ συνιστώ ανεπιφύλακτα τη βιταμίνη C και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ!

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Related posts

«Βροχή» από προγράμματα «Εξοικονομώ» πριν από τις εκλογές

xristiana

Πικ Νικ Urban Festival 2023

xristiana

Αγοράζουμε Τα Πασχαλινά Μας Δώρα Και Στηρίζουμε Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ

xristiana