ΚεντρικήΟμορφιά

Κερδίστε σε ενέργεια, χαλαρώνοντας στην μπανιέρα!

21/3/2023

Εκτός από το να… τραγουδάτε στο μπάνιο, μπορείτε να κάνετε και μερικές έξυπνες κινήσεις που θα σας τονώσουν και θα σας ξεκουράσουν. 

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αφού έχετε χαλαρώσει στο ζεστό και αρωματισμένο νερό του μπάνιου σας,  κέρδισε έξτρα ενέργεια εκτελώντας μερικές απλές, αλλά ευεργετικές ασκήσεις. Καθώς οι μύες του σώματός σας είναι ζεστοί και χαλαροί μέσα στο νερό, μπορείτε να τους τονώσετε με μερικές απλές κινήσεις:

Για τον αυχένα και τους ώμους

Όπως είστε καθισμένη στην μπανιέρα φροντίζετε να είναι η πλάτη σε ευθεία γραμμή. Με ένα σφουγγάρι αρχίζετε να διαγράφετε κύκλους στην περιοχή της πλάτης με αργό ρυθμό για λίγα λεπτά με το δεξί σας χέρι. Επαναλαμβάνετε με το αριστερό χέρι προς την αντίθετη πλευρά.

Για τους μηρούς

Βυθιστείτε στο νερό της μπανιέρας και τεντώστε τα χέρια στα πλάγια, κατά μήκος του σώματος. Λυγίζετε το δεξί πόδι, φέρνοντάς το προς το στέρνο. Περίπου στο μισό της επιστροφής, τεντώστε το προς τα επάνω διατηρώντας το σε ευθεία για λίγα δευτερόλεπτα. Λυγίστε το επιτόπου και τεντώστε το ξανά. Επαναλαμβάνετε περίπου για είκοσι φορές. Κάντε το ίδιο και με το αριστερό σας πόδι.

Για την πλάτη και την κοιλιά

Καθώς είστε καθισμένη στην μπανιέρα με ίσια την πλάτη, τεντώνετε τα πόδια σας προς τα εμπρός. Γέρνοντας με αργό ρυθμό την πλάτη προς τα εμπρός, προσπαθείτε να ακουμπήσετε μόλις, με το μέτωπό σας το νερό. Συνδυάστε την κίνηση με μια ελεγχόμενη και αργή εκπνοή. Στη συνέχεια ,εισπνέοντας αργά, αρχίστε να ισιώνετε και πάλι την πλάτη. Επαναλάβατε 5-7 φορές.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι καλύτερες πηγές βιταμίνης D στη διατροφή (εικόνες)

xristiana

Θα με βοηθήσει η κινόα στην απώλεια βάρους;

xristiana

Μεγάλη Συνάντηση Δημιουργών Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος

xristiana