ΚεντρικήΟμορφιά

Άσε το contouring και κάνε nontouring – Κοψίματα με highlighter και πιο φυσικό αποτέλεσμα

21/3/2023

Αν είσαι λάτρης των προϊόντων που δεν βαραίνουν το δέρμα και του natural look, το nontouring είναι για σένα.

Το τελευταίο διάστημα τα trends στον κόσμο της ομορφιάς μάς έχουν δείξει ότι η λαμπερή επιδερμίδα, χωρίς να είναι επιβαρυμένη με πολλά προϊόντα, είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί. Και αυτό είναι θετικό από δύο απόψεις. Από τη μία δεν χρειάζεται να επιβαρύνεις το δέρμα σου με άπειρα καλλυντικά φράσσοντας τους πόρους και βγάζοντας πολλές φορές σπυράκια, από την άλλη δεν καταναλώνεις πολύ χρόνο το πρωί για να βαφτείς με αποτέλεσμα να τρέχεις σαν… τον Βέγγο για να είσαι συνεπής στη δουλειά σου.

Ποιο είναι, όμως, το μεγαλύτερο make up trend που να περιλαμβάνει όλα όσα σου είπα ακριβώς από πάνω; Το nontouring.

Τι είναι το nontouring

Το nontouring είναι – κατά κάποιον τρόπο – το αντίθετο του contouring. Ενώ, δηλαδή, στο contouring κάνεις κοψίματα και χρησιμοποιείς βαριά προϊόντα, όπως bronzer, concealer και highlighter, στο nontouring εστιάζεις σε δέρμα που μοιάζει με γλυπτό. Και, βέβαια, ακολουθείς εντελώς διαφορετική μέθοδο από το contouring για να πετύχεις το nontouring και άρα ένα πιο natural look.

Ειδικότερα, το nontouring έχει να κάνει με το δέρμα, όπου και χρησιμοποιείς highlighter ή ρουζ για να τονίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δημιουργώντας έτσι αποτέλεσμα σαν γλυπτό, χωρίς όμως να έχεις κάνει περίγραμμα.

Πώς ακριβώς θα κάνεις nontouring

Τα πάντα – για να πετύχεις το nontouring – εξαρτώνται από την επιδερμίδα σου. Αυτό σημαίνει ότι το skincare είναι πολύ πιο σημαντικό από το μακιγιάζ. Για τέλειο και λαμπερό δέρμα, λοιπόν, ξεκίνα με καλή ενυδάτωση και παράλληλα κάνε στο πρόσωπό σου μασάζ με ένα face ή jade roller, με ανοδικές κινήσεις.

Αφού απορροφηθεί η κρέμα, συνέχισε με το μακιγιάζ. Άπλωσε στο πρόσωπο μια BB cream – απόφυγε καλύτερα το foundation- και highlighter ή ρουζ στα ψηλά σημεία του προσώπου, δηλαδή στα ζυγωματικά, στην άκρη της μύτης και στο τόξο του έρωτα (aka στη μέση του άνω χείλους). Αυτό ήταν!

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Λάδι καρύδας: Τα οφέλη του για τα μαλλιά (εικόνες)

xristiana

Τα καλύτερα χρώματα κραγιόν για να φορέσετε στο πρώτο ραντεβού!

xristiana

Eκδήλωση την Παρασκευή 15/7, στο καφέ Άρτεμις, στο 2ο χιλιόμετρο Πτολεμαΐδας – Ανατολικού για μια αξέχαστη βραδιά με άρωμα φιλανθρωπίας

xristiana