ΚεντρικήΥγεία

Γιατί δεν πρέπει να κρατάτε τα ούρα σας αν θέλετε να πάτε τουαλέτα

10/3/2023

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να πάμε τουαλέτα αλλά κρατιόμαστε για πολλούς λόγους. Δείτε γιατί δεν πρέπει να το κάνουμε σε καμία περίπτωση και τι επιπτώσεις έχει αυτή η συνήθεια για την υγεία.

Οι άνθρωποι πολλές φορές όταν θέλουν να πάνε τουαλέτα για να ουρήσουν, κρατιούνται. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή βρίσκονται κάπου έξω χωρίς εύκολη πρόσβαση στην τουαλέτα, είτε επειδή έχουν δουλειά, είτε επειδή βαριούνται να πάνε μέχρι την τουαλέτα, είτε επειδή πάνω στον ύπνο δεν θέλουμε να σηκωθούμε.

Μπορεί να φαίνεται μία σχετικά ακίνδυνη συνήθεια που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε, όμως φαίνεται πως έχει παραπάνω επιπτώσεις για την υγεία μας από ό,τι φανταζόμασταν. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία το να κρατάμε τα ούρα μας όταν θέλουμε να πάμε τουαλέτα.

Μπορεί να βλάψει τα νεφρά σας.

Αν και κρατώντας τα ούρα σας περιστασιακά δεν ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, μερικοί άνθρωποι μπορεί να πρέπει να το αποφύγουν ακόμη κι αυτό. Για παράδειγμα, η διατήρηση των ούρων σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σας κάνει ευάλωτους σε λοιμώξεις, ειδικά εάν έχετε νεφρικές παθήσεις. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και συσσώρευση ούρων στα νεφρά, οδηγώντας σε σοβαρή βλάβη.

Μπορεί να αποδυναμώσει τους μύες της ουροδόχου κύστης σας.

Ενώ το να κρατάτε την ούρηση σας από καιρό σε καιρό μπορεί να φαίνεται αβλαβές, αν το κάνετε τακτικά μπορεί να έχει κάποιες ανεπιθύμητες συνέπειες. Το να κρατάτε τα ούρα σας για μεγάλες περιόδους ασκεί πίεση στους μύες της ουροδόχου κύστης και του πυελικού εδάφους. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε ακράτεια και να προκαλέσει δυσκολίες στην κένωση της ουροδόχου κύστης σας.

Μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Το άδειασμα της κύστης σας βοηθά τα βακτήρια που υπάρχουν φυσικά στο ουροποιητικό σύστημα να βγουν από το σώμα σας. Αλλά όταν κρατάτε τα ούρα σας, τα βακτήρια αρχίζουν να συσσωρεύονται και να πολλαπλασιάζονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις μακροπρόθεσμα.

Μπορεί να “ξεχειλώσει” της ουροδόχου κύστης σας.

Κανονικά, όταν η κύστη σας είναι γεμάτη, τεντώνεται και στη συνέχεια επιστρέφει στο αρχικό της σχήμα. Αλλά το να κρατάτε τακτικά την ούρηση σας μπορεί τελικά να αλλάξει το σχήμα της κύστης σας, εμποδίζοντάς την να γυρίσει στην αρχική της μορφή.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

22 λεπτά καθημερινής άσκησης είναι αρκετά για να βελτιώσετε την υγεία σας

xristiana

Αγρίνιο – Ημερίδα: «Δικτύωση Αναπηρικού Κινήματος Με Το Κίνημα Των Καταναλωτών»

xristiana

7η αιμοδοσία του 2024 στην ΚΙΒΩΤΟ (ΑΡΓΙΛΟΣ)

xristiana