ΚεντρικήΟμορφιά

Τα λάθη που (μάλλον) κάνετε όταν περιποιείστε το πρόσωπό σας

21/3/2023

Η περιποίηση του προσώπου σας ξεκινά από την σωστή εφαρμογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας.

Κι ενώ μπορεί να έχετε βρει την κρέμα προσώπου που λειτουργεί καλύτερα για την επιδερμίδα σας, βάσει του τύπου της και των αναγκών της, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί ακόμα να μην έχει φανεί…

Στην περίπτωση αυτή, είναι σημαντικό να επαναξιολογήσετε την beauty ρουτίνα σας και να δείτε ποιες συνήθειες έχετε υιοθετήσει, καθώς μπορεί να εφαρμόζετε κρέμες προσώπου και άλλα καλλυντικά αλλά με λανθασμένο τρόπο, μειώνοντας έτσι την δράση τους.

Βάζετε ενυδατική κρέμα σε στεγνό δέρμα

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα, αμέσως μετά τον ενδελεχή καθαρισμό του προσώπου σας. Εάν δεν το κάνετε ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό, θα χάσετε την ευκαιρία να κλειδώσετε την υγρασία πριν εξατμιστεί.

Ως εκ τούτου, η ενυδατική κρέμα δεν θα αποδώσει τα μέγιστα και το δέρμα σας μπορεί να παραμείνει αφυδατωμένο.

Παραλείπετε την ενυδατική όταν το δέρμα σας είναι λιπαρό

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν κάνετε καθαρισμό χρησιμοποιώντας σκληρά καθαριστικά και δεν ενυδατώνεστε, το δέρμα σας αρχίζει να παράγει περισσότερα έλαια για να αναπληρώσει την υγρασία που του λείπει.

Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες χωρίς λάδι και βάσεις χωρίς λάδι για να μην διατηρήσετε την λιπαρότητα σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν  εφαρμόζετε ήπια την ενυδατική σας

Είναι σημαντικό να περιποιείστε προσεκτικά το δέρμα σας όταν εφαρμόζετε τις κρέμες σας, χωρίς να χτυπάτε ή να τραβάτε την επιδερμίδα σας, καθώς μπορεί να την βλάψετε ή να δημιουργήσετε ερεθισμούς και ρυτίδες.

Απλώστε τα καλλυντικά σας απαλά με κυκλικές κινήσεις, αφού πλύνετε τα χέρια σας και μετά χρησιμοποιώντας τον παράμεσο εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα και κρέμα ματιών στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Κάνετε απολέπιση σε ξηρό δέρμα

Η απολέπιση είναι μια σημαντική διαδικασία καθώς βοηθά την επιδερμίδα να απαλλαγεί από τα νεκρά της κύτταρα, συμβάλλοντας στην αναδόμησή και την ανανέωσή της.

Ωστόσο, εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και έχει την τάση να ξεφλουδίζει εύκολα είναι σημαντικό να παραλείψετε την απολέπιση, μιας και αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεται η ενυδάτωση. Για αυτό επιλέξτε το κατάλληλο για εσάς ενυδατικό προϊόν και αποφύγετε scrub και peeling.

Χρησιμοποιείτε καλλυντικά με λάθος σειρά

Ακόμα και οι πιο αποδοτικές κρέμες και τα πιο εξειδικευμένα καλλυντικά δεν θα λειτουργήσουν, εάν δεν τα εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας με την σωστή σειρά.

Ο γενικός κανόνας, που θα σας βοηθήσει ακόμα και τις πιο πολυάσχολες ημέρες, είναι να ξεκινάτε με τον καθαρισμό και στην συνέχεια να εφαρμόζετε το πιο ελαφρύ προϊόν, τελειώνοντας με το πιο παχύρρευστο.

Η ρουτίνα σας λοιπόν, θα μπορούσε να ξεκινά με καθαρισμό, το serum- ορό και τέλος την ενυδατική σας κρέμα.

Ξεχνάτε τον λαιμό σας

Ένα από τα μεγαλύτερα ενδεικτικά σημάδια της γήρανσης είναι ο λαιμός και το ντεκολτέ με έντονες ρυτίδες.

Έτσι, ακόμα κι αν δεν επιλέξετε μια ειδική αντιγηραντική κρέμα για το λαιμό σας, να θυμάστε πάντα να εφαρμόζετε την καθημερινή σας ενυδατική κρέμα στο λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ για να μειώσετε την εμφάνιση των γραμμών του χρόνου.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

5ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών

xristiana

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο E-Θέμις Στον Βόλο

xristiana

Τα οφέλη της αργινίνης στον οργανισμό & οι τροφές που την περιέχουν

xristiana