ΚεντρικήΟμορφιά

Αντιγήρανση: Tips για να σταματήσεις τον χρόνο και να μειώσεις τις ρυτίδες!

21/3/2023

Ποια δεν θέλει μια υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα! Ποια δεν θέλει να σταματήσει τον χρόνο και να μειώσει ή να προλάβει τις έντονες ρυτίδες!

Σίγουρα όλες μας, αναζητούμε εκείνες τις μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές κατά της γήρανσης, που λειτουργούν πάντα ως “kindly reminders”, ακόμα και εάν τις ξέρουμε!

Τα tips αντιγήρανσης είναι λίγο πολύ γνωστά αλλά εδώ είμαι εγώ για να σας τα υπενθυμίζω! Γιατί μόνο έτσι γίνεται η “πλύση εγκεφάλου” και ίσως κρατήσουμε κάποια από αυτά για νεανική επιδερμίδα!

#Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο:

Αλήθεια ο ήλιος είναι ο πιο μεγάλος εχθρός της επιδερμίδας!

Οι ακτίνες UV του ήλιου μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας και να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, επομένως είναι απολύτως αναγκαίο να φοράτε καθημερινά αντηλιακό.

Τα γυαλιά ηλίου αλλά και το καπέλο βοηθούν ενισχυτικά!

Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 ή μεγαλύτερο και εφαρμόστε ανά δύο ώρες, ακόμα και με συννεφιά εάν θέλετε λαμπερή επιδερμίδα χωρίς κηλίδες.

#Μείνετε ενυδατωμένοι:

Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματός και μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Eγώ πάντως για να μην ξεχνιέμαι να πίνω νερό, έχω πάντα ένα μπουκάλι δίπλα μου στο γραφείο. Έτσι όσο και να σε απορροφήσει η δουλειά, δεν έχεις καμία δικαιολογία!

#Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή:

H ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας!

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη βοηθάει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα βατόμουρα, το σπανάκι και οι ξηροί καρποί, είναι ιδιαίτερα ευεργετικές επίσης.

#Κοιμηθείτε αρκετά:

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται κουρασμένο και θαμπό, επομένως φροντίστε να κοιμάστε αρκετά κάθε βράδυ.

Επιδιώξτε 7-9 ώρες ύπνου τη νύχτα.

#Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης:

Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν συστατικά όπως ρετινόλη, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ.

#Ασκηθείτε τακτικά:

Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην καλή υγεία του δέρματος. Επιδιώξτε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης την ημέρα.

#Διαχειριστείτε το άγχος:

Το χρόνιο στρες μπορεί να συμβάλει στην πρόωρη γήρανση, επομένως είναι σημαντικό να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας.

Η γιόγκα και ο διαλογισμός σίγουρα βοηθούν!

#Κόψτε το κάπνισμα:

Το κάπνισμα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας.

Μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, θαμπάδα και αποχρωματισμό, οπότε αν καπνίζετε, σκεφτείτε σοβαρά να το κόψετε, χωρίς αναβολές!

Να θυμάστε ότι η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία και οφείλουμε να σεβαστούμε τα σημάδια του χρόνου! Ωστόσο αφού υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να την επιβραδύνουμε γιατί όχι;

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πώς επηρεάζει ο νέος νόμος της ΕΕ για τη ρετινόλη τα προϊόντα ομορφιάς μας;

xristiana

Σεισμός στην Εύβοια

xristiana

Ανοίγει ο «προσωπικός βοηθός» σε όλη τη χώρα από τις 10 Μαΐου

xristiana