ΚεντρικήΚοινωνικά

Θεσσαλονίκη: Θεατρική παράσταση από μετανάστες και πρόσφυγες μαθητές της “ΑΡΣΙΣ”

21/2/2023

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ανέβα στη στέγη να δούμε τα χρώματα» παρουσιάζουν πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές και μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης και Δημιουργικής Απασχόλησης της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σε συνεργασία με τον ξενώνα για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Πρόκειται για τη διασκευή του βιβλίου «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» του Γιάννη Ξανθούλη (1980) που ανεβαίνει στη σκηνή του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (οδός Γ. Βαφόπουλου 3, περιοχή Ντεπώ) την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα (είσοδος ελεύθερη).

Η επιλογή του έργου έγινε με κριτήριο το μήνυμα που αυτό περνάει, την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην Τσιμεντούπολη όλα είναι γκρίζα, δεν υπάρχουν χώροι πρασίνου και τα χρώματα απουσιάζουν. Η δήμαρχος καλεί τους πολίτες να γιορτάσουν τις γκρι αποκριές, τα παιδιά ξεσηκώνονται και τότε αρχίζει η περιπέτεια. Επανάσταση, συνεργασία, γέλιο και χορός είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία του θεατρικού.

Οι πρόβες του έργου διήρκησαν περίπου δύο μήνες, με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος ΑCE (All Children in Education), που υλοποιείται με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση της Unicef στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, να συνεργάζονται με κοινό στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στις πρόβες, η συστηματική εξάσκηση στην ελληνική γλώσσα βοήθησε καθοριστικά στην υπέρβαση δυσκολιών των παιδιών στην  εκμάθηση των διαλόγων, με τη σταθερή υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού της ΑΡΣΙΣ.

Πηγή: https://www.thestival.gr

Related posts

Προσωπικός βοηθός: Ελέγχθηκαν οι αιτήσεις – Αρχίζουν οι αξιολογήσεις

xristiana

Αίτημα για διαβάσεις και κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ στη Ζανάκη Αλαβάνου

xristiana

Δ. Θεσσαλονίκης: Δωρεάν Αντιγριπικός Και Εμβολιασμός Έναντι Του Πνευμονιόκοκκου

xristiana