ΚεντρικήΟμορφιά

DIY Time! Το σωστό τσάι και πώς θα φρεσκάρεις τα μαλλιά ανάλογα με το χρώμα τους

20/1/2023

Μαύρο τσάι, τσάι με κόκκινα φρούτα ή χαμομήλι; Δες ποιο τσάι θα γίνει ο «σύμμαχός» σου για φυσικό φρεσκάρισμα στο χρώμα μαλλιών.

Σίγουρα ξέρεις ότι το τσάι είναι ένα πολύ ευεργετικό ρόφημα για την υγεία χάρη κυρίως στα αντιοξειδωτικά συστατικά του. Τα οποία είναι εξαιρετικά και για την επιδερμίδα. Αυτό που ίσως να μη γνώριζες, βέβαια, είναι πως το τσάι κάνει καλό και στα μαλλιά.

Ναι, ναι! Το τσάι προάγει την ανάπτυξη της τρίχας, προλαμβάνει το σπάσιμο στις άκρες, χαρίζει λάμψη, ενώ παράλληλα… κάνει και πιο ζωντανό το χρώμα, σε περίπτωση που βάφεις τα μαλλιά. Ειδικά, μάλιστα, αν βλέπεις κάπως ξεθωριασμένο το χρώμα σου τελευταία και δεν έχεις προλάβει να πας κομμωτήριο ή αν απλά θέλεις μέχρι το επόμενο ραντεβού να το κρατήσεις ζωντανό, το τσάι θα σε σώσει. Όχι όποιο κι όποιο τσάι, όμως!

Το σωστό τσάι ανάλογα με το χρώμα μαλλιών σου

Το σωστό τσάι είναι και το «κλειδί» για να αναζωογονήσεις το χρώμα μαλλιών σου φυσικά και οικονομικά στο σπίτι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι άλλο τσάι θα βάλεις στα ξανθά και άλλο στα κόκκινα μαλλιά.

Ειδικότερα, το μαύρο τσάι, όπως το English Breakfast και το Earl Grey, είναι ιδανικό για σκούρα καστανά και μαύρα μαλλιά, καθώς κάνει πιο «βαθύ» το χρώμα τους. Ενδείκνυται, όμως, και για γκρίζα μαλλιά. Αν θέλεις να φρεσκάρεις το κόκκινο χρώμα ή να κάνεις πιο θερμό το καστανό σου, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κόκκινο τσάι, π.χ. τσάι με κόκκινα φρούτα, με raspberry, με κόκκινο γαρύφαλλο ή ιβίσκο.

Αν έχεις ξανθά μαλλιά, η λύση είναι μία και γνωστή: το χαμομήλι. Θα καλύψει τυχόν κιτρινίλες και θα κάνει πιο χρυσό το ξανθό σου, ενώ αν έχεις λίγο πιο σκούρο ξανθό, μπορεί να δημιουργήσει και φυσικές ανταύγειες. Για ακόμη πιο έντονο ξανθό, μπορείς μέσα στο χαμομήλι να προσθέσεις μερικές σταγόνες λεμονιού.

Πώς θα κάνεις το «λούσιμο» με το τσάι

Για να φρεσκάρεις με τσάι το χρώμα μαλλιών σου θα πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδικασία. Ρίξε 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και πρόσθεσε μέσα 3-5 φακελάκια τσαγιού. Όσο περισσότερα τα φακελάκια, άλλωστε, τόσο πιο δυνατό το χρώμα του τσαγιού και το φρεσκάρισμα στα μαλλιά σου.

Άσε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού το νερό. Αφαίρεσε μετά τα φακελάκια, άσε το τσάι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα ρίξε το στα μαλλιά σου.

Τέλος, τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και μείνε έτσι για 30-45 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, λούσου κανονικά και… voila! Θα έχεις τα πιο υπέροχα μαλλιά ever.

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ελλείψεις στα δύο βασικά αντιβιοτικά για τον στρεπτόκοκκο – «Δώρον – άδωρον η προμήθεια strep test από τα φαρμακεία»

xristiana

Δωρεάν έλεγχος ακουστικής ικανότητας

xristiana

Ενημερωτική Εκδήλωση «Kανείς Μόνος Στον Καρκίνο»

xristiana