ΚεντρικήΟμορφιά

Οκτώ τρόποι για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας μετά από τη βαφή

20/1/2023

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξοδεύετε χρήματα για μια περιποίηση βαφής μαλλιών και να ξεθωριάσει γρήγορα και μάλιστα εξαιτίας της άγνοιάς μας! Εδώ θα δείτε οκτώ εύκολους αλλά… σωτήριους τρόπους για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, αφού φύγετε από το κομμωτήριο.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Περιμένετε 72 ώρες πριν λουστείτε

Οι βαφές περιέχουν χρωστικές ουσίες που έχουν την ικανότητα να επικάθονται στο εξωτερικό στρώμα του στελέχους της τρίχας ή να εισχωρούν και λίγο  βαθύτερα.

Για να διεισδύσει αποτελεσματικά η βαφή «ανοίγουν» οι φολίδες της τρίχας και χρειάζονται περίπου 3 ημέρες για να κλείσουν πλήρως.  Οπότε φροντίστε να περιμένετε πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Εάν πλύνετε τα μαλλιά σας πολύ σύντομα, η βαφή δεν θα έχει προλάβει να αφομοιωθεί με αποτέλεσμα το χρώμα να εξασθενίσει σχεδόν αμέσως.

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και μαλακτικό χωρίς θειικά άλατα

Τα θειικά – τα συστατικά του σαμπουάν σας που δημιουργούν το αποτέλεσμα αφρού που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ – έχουν ένα μειονέκτημα. Μπορούν να αφαιρέσουν τα μαλλιά σας από τα φυσικά έλαια και την υγρασία τους!

Για να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας όσο το δυνατόν περισσότερο, φροντίστε να ελέγξετε τα συστατικά που αναφέρονται στο σαμπουάν και το μαλακτικό σας.

Αντέξτε στο κρύο!

Ναι, το ζεστό ντους είναι ωραίο, αλλά το ζεστό νερό προκαλεί επίσης το άνοιγμα των φολίδων της τρίχας, με αποτέλεσμα την απώλεια υγρασίας, το φριζάρισμα και καθιστώντας τα μαλλιά σας πιο επιρρεπή σε φθορά.

Επιπλέον το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους της επιδερμίδας, κι έτσι το νερό και το σαμπουάν διεισδύουν βαθύτερα και αφαιρούν περισσότερο χρώμα με κάθε ξέβγαλμα. Δοκιμάστε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με δροσερό νερό μετά από ένα χλιαρό ντους. Το δροσερό νερό κλειδώνει την υγρασία διατηρώντας έτσι το χρώμα σας για περισσότερο.

Και η συχνότητα λουσίματος μετράει

Προσπαθήστε να μην πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Όσο πιο συχνά λούζεστε, τόσο πιο γρήγορα το χρώμα σας θα εξασθενίσει. Περιορίστε το λούσιμο σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το έντονο χρώμα των μαλλιών σας.  Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και κάποιο ξηρό σαμπουάν, ώστε να μην χάνεται η φρεσκάδα.

Προσοχή στα προϊόντα των μαλλιών σας

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και ένα μαλακτικό που έχουν δημιουργηθεί  για μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα. Τα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά είναι μη αλκοολούχα και χωρίς θειικά και δρουν πολύ απαλά για να προστατεύσουν το χρώμα των μαλλιών σας.

Επίσης περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θρέφουν και προστατεύουν τα μαλλιά σας. Όσο πιο απαλό είναι το σαμπουάν τόσο λιγότερο θα διαταράξει το χρώμα των μαλλιών σας. Τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά προστατεύουν και διατηρούν το χρώμα ζωντανό.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Go Natural

Η τακτική χρήση εργαλείων styling με θερμότητα μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για τα μαλλιά. Δοκιμάστε μερικά διαφορετικά στιλ μαλλιών ή περιορίστε τη χρήση των εργαλείων styling για να διατηρήσετε το χρώμα σας. Εάν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε, χρησιμοποιήστε πάντα πρώτα ένα σπρέι προστασίας από τη θερμότητα!

Χρησιμοποιήστε ένα καλό μαλακτικό χωρίς ξέβγαλμα κατά το styling

Τα μαλλιά που είναι βαμμένα και χημικά επεξεργασμένα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στην απώλεια υγρασίας και στις βλάβες από τον ήλιο. Η χρήση ενός leave-in conditioner θα διατηρήσει τα μαλλιά σας λεία και θα κλειδώσει την υγρασία.

Θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο γνωρίζοντας ότι το προϊόν κάνει θαύματα στα μαλλιά σας όλη μέρα χωρίς να χρειαστεί να σηκώσετε το δάχτυλό σας! Αναζητήστε ένα προϊόν που έχει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία για να εμποδίσει τον ήλιο να ξεθωριάζει το χρώμα των μαλλιών σας.

Μην παραλείπετε τη μάσκα μαλλιών

Οι μάσκες μαλλιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την απορρόφηση της υγρασίας. Απομακρύνοντας λοιπόν την υγρασία, το χρώμα διατηρείται ζωντανό.

Τα μαλλιά σας ενυδατώνονται με τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας και έτσι το χρώμα παραμένει δυνατό και φωτεινό. Χρησιμοποιείστε την μία με δύο φορές την εβδομάδα αφήνοντας την λίγη ώρα να δράσει. Έτσι ο τόνος σας θα παραμείνει βαθύς.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Παιδικές Κατασκηνώσεις Δ. Αθηναίων: Πώς Να Υποβάλετε Αίτηση, Πότε Λήγει Η Προθεσμία

xristiana

Δημιουργήστε γοητευτικούς εσωτερικούς χώρους με έναν καθρέφτη τοίχου

xristiana

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

xristiana