ΚεντρικήΟμορφιά

4+1 καταπληκτικά οφέλη του καστορέλαιου για την ομορφιά!

20/1/2023

Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο πολλαπλών χρήσεων που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Παρασκευάζεται με την εξαγωγή ελαίου από τους σπόρους του φυτού Ricinus communis και είναι, ίσως, το πιο δημοφιλές beauty έλαιο.

Αυτοί οι σπόροι περιέχουν ένα τοξικό ένζυμο που ονομάζεται ρικίνη. Ωστόσο, η διαδικασία θέρμανσης που υφίσταται το καστορέλαιο κατά την παραγωγή απενεργοποιεί τη ρικίνη, επιτρέποντας στο λάδι να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

Το καστορέλαιο έχει μια σειρά από φαρμακευτικές, βιομηχανικές και φαρμακευτικές χρήσεις. Χρησιμοποιείται συνήθως ως πρόσθετο σε τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα περιποίησης δέρματος. Ναι, σωστά διάβασες! Το καστορέλαιο είναι από τα πιο δημοφιλή έλαια στον κόσμο της ομορφιας.

Kαστορέλαιο: 5 καταπληκτικά οφέλη για την ομορφιά!

Καστορέλαιο- Φυσική ενυδατική κρέμα

Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ. Αυτοί οι τύποι λιπών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενυδάτωση του δέρματος σου. Λειτουργούν ως αποφρακτικά ενυδατικά, τα οποία εμποδίζουν ή μειώνουν την απώλεια νερού μέσω του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. 

Είναι γνωστό ότι το καστορέλαιο χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για την προώθηση της ενυδάτωσης. Οι κατασκευαστές το προσθέτουν συχνά σε προϊόντα όπως λοσιόν, μακιγιάζ και καθαριστικά.

Κστορέλαιο- Για την ανάπτυξη των μαλλιών σου

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καστορέλαιο ως φυσική θεραπεία μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή το καστορέλαιο έχει ενυδατικές ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη λίπανση του στελέχους της τρίχας, αυξάνοντας την ευελιξία και μειώνοντας την πιθανότητα σπασίματος.

Καστορέλαιο- Πρόληψη των ρυτίδων

Το καστορέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα σου. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για την επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης, κάνοντας τις ρυτίδες να εμφανίζονται νωρίτερα.

Καστορέλαιο- Καταπολέμηση της ακμής

Το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Τα βακτήρια στο πρόσωπό σου μπορεί να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε ακμή. Το καστορέλαιο είναι η φυσική απαντήση κατά πολλών δερματικών προβλημάτων.

Καστορέλαιο- Μείωση του πρηξίματος

Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οιδήματος και του πρηξίματος. Θα μπορούσε επίσης να μειώσει το μέγεθος των φλεγμονωδών σπυριών ή των σακουλών που έχεις κάτω από τα μάτια σου.

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σκρέκας από τη Θράκη: Το σχέδιο της Κυβέρνησης για θωράκιση σε καταναλωτές, επιχειρήσεις, αγρότες

xristiana

Σολομός: Τα οφέλη από την κατανάλωση μια φορά την εβδομάδα (video)

xristiana

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η πρώτη δίκη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

xristiana