ΚεντρικήΟμορφιά

Τα 3 κορυφαία skincare trends του 2023 εγγυώνται μια ορατά πιο νεανική επιδερμίδα

20/1/2023

Η περιποίηση της επιδερμίδας θα συνεχίσει να αποτελεί ένα hot topic που θα απασχολεί την πλειονότητα των γυναικών και το 2023, μιας και η υγιής, γεμάτη λάμψη όψη στο πρόσωπο είναι ο στόχος των περισσότερων από εμάς.

Οι τάσεις στο skincare τη νέα χρονιά σκοπεύουν να δώσουν προβάδισμα στην υγεία της επιδερμίδας, με την έννοια ότι προωθούν έναν πιο συνετό τρόπο φροντίδας, που μοναδικό στόχο έχει να μην επιβαρύνουμε τον επιδερμικό φραγμό.

Έτσι, ο ρόλος του δερματολόγου γίνεται ακόμα πιο σημαντικός στην καθημερινότητά μας, η υιοθέτηση μιας multi-step ρουτίνας παύει πλέον να είναι hot, ενώ προκρίνεται η ποιότητα έναντι της ποσότητας. Παράλληλα, η φωτοθεραπεία αλλά και η χρήση έξυπνων gadgets στο σπίτι είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής.

Δες παρακάτω τις 3 κορυφαίες τάσεις στο skincare που εγγυώνται μια πιο νεανική και λαμπερή επιδερμίδα:

#1. Focus στην προστασία του επιδερμικού φραγμού + εμπιστοσύνη στον δερματολόγο

Η υπέρμετρη χρήση προϊόντων στο δέρμα, πολλές φορές χωρίς να γνωρίζουμε ποιο ταιριάζει στις ανάγκες μας, αλλά και η εφαρμογή ενεργών συσταστικών (βλ. AHAs και BHA) συχνά χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, έχει οδηγήσει στη διατάραξη του επιδερμικού φραγμού. Πολλές κοπέλες νιώθουν ξηροδερμία ή εμφανίζουν ερυθρότητα και ερεθισμούς από το πουθενά, πράγμα που δηλώνει ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει σωστά τις κρέμες, τους ορούς, τα toners, τα ενεργά συστατικά κ.ο.κ. Φέτος, η τάση θέλει να ακολουθούμε θεραπείες με τη καθοδήγηση κάποιου ειδικού που γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τι χρειάζεται το δέρμα μας, ενώ η προσοχή θα δοθεί σε συστατικά που καταπραΰνουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Γι’ αυτό και κρίνεται σημαντικό να καταφεύγεις συχνότερα στις συμβουλές των ειδικών παρά να εμπιστεύεσαι άκριτα ό, τι βλέπεις στα social media. Με λίγα λόγια, το τηλέφωνο του δερματολόγου σου καλό είναι να βρίσκεται πρώτο στη λίστα όταν θες να ζητήσεις μια συμβουλή ή όταν αντιμετωπίζεις οποιοδήποτε θέμα, ακόμα και το πιο μικρό.

#2. Προστασία από την μπλε ακτινοβολία

Μέχρι πρότινος άκουγες για την ηλιακή ακτιοβολία και το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεσαι από τις βλαβερές επιπτώσεις της φορώντας καθημερινά αντηλιακό και αποφεύγοντας την υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο. Πλέον, ένα νέο είδος ακτινοβολίας έχει κάνει ηχηρή την παρουσία του στις ζωές μας: η μπλε ακτινοβολία, η οποία μπορεί να έχει τις ίδιες επιπτώσεις με τη UV ακτινοβολία (πρόωρη γήρανση, θαμπάδα στην επιδερμίδα κλπ). Πρόκειται για το περιβόητο μπλε φως, στο οποίο εκτιθέμεθα όλοι καθημερινά, αφού είναι αυτό που εκπέμπεται από τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών μας. Κι επειδή δεν είναι εφικτό να μειώσουμε την έκθεσή μας ούτε να την κόψουμε μαχαίρι, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε κρέμες και αντηλιακά που παρέχουν προστασία και από το blue light.

Φυσικά, εξυπακούεται ότι η προστασία από τον ήλιο συνεχίζει να είναι προτεραιότητά μας αν θέλουμε υγιή επιδερμίδα για περισσότερο καιρό.

#3. LED μάσκες φωτοθεραπείας (και άλλα smart gadgets)

Θα εκπλαγείς αν σου πούμε ότι οι LED μάσκες φωτοθεραπείας, που έχουν γίνει ήδη μεγάλη τάση ανάμεσα στις skincare addicts αλλά και στο Hollywood, αποτελούν ξεκάθαρα το μέλλον του skincare; Είναι γνωστό ότι όλες οι celebrities, πριν από κάποια σημαντική εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, φορούν για μισή ώρα μια μάσκα LED, με στόχο την επανόρθωση και αναδόμηση της επιδερμίδας. Γεγονός που τους χαρίζει μια άψογα ενυδατωμένη επιδερμίδα, έτοιμη να δεχτεί όποιο προϊόν μακιγιάζ ακολουθήσει. Επιπλέον, ήταν το skin-prep και της Nicola Peltz λίγο πριν τον γάμο της με τον Brooklyn Beckham ενώ την περιβόητη αυτή μάσκα είδαμε φευγαλέα σε ένα επεισόδιο του “Emily in Paris”, με την Emily Cooper να τη χρησιμοποιεί στη βραδινή της περιποίηση.

Η LED φωτοθεραπεία είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως από τους δερματολόγους στο ιατρείο εδώ και χρόνια. Οι εν λόγω μάσκες χρησιμοποιούν φωτάκια LED (κόκκινη και πράσινη ακτινοβολία) με στόχο να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου αλλά και να χαρίσουν πιο λεία, πιο φωτεινή και πιο ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα. Εναλλακτικά, και μιας και οι συγκεκριμένες μάσκες είναι πολύ ακριβές, μπορείς να εφοδιαστείς με μικρά gadgets που μιμούνται τα οφέλη της φωτοθεραπείας, χωρίς όμως να προσφέρουν τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του ιατρείου. To UFO 2 της Foreo είναι μια τέτοια έξυπνη συσκευή και μπορείς να τη βρεις στα Sephora.

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δήμος Βέλου-Βόχας: Διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων

xristiana

Εξαφάνισε τις πανάδες και τις καφέ κηλίδες χωρίς λέιζερ

xristiana

Δ. Πυλαίας: Ισότιμη Αλυσίδα Προσβασιμότητας Για ΑμεΑ, Σε Αθλητικούς Χώρους & Events

xristiana