ΚεντρικήΟμορφιά

5 καλοί λόγοι για να χρησιμοποιείτε τη βανίλια στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

31/1/2023

Μην αφήσετε τον χειμώνα να αφαιρέσει τη λάμψη σας! Χρησιμοποιήστε εκχυλίσματα βανίλιας και δώστε μια φυσική ώθηση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ακολουθούν πέντε οφέλη από τη χρήση εκχυλίσματος βανίλιας στο δέρμα σας, όπως αναφέρονται από τον διάσημο δερματολόγο και αισθητικό ιατρό και Dr Ajay Rana.

Όλες αγαπάμε τη βανίλια, έτσι δεν είναι; Το καταπραϋντικό άρωμά της ειδικά σε αρώματα ή σε λοσιόν σώματος είναι θερμό και υπέροχο. Αλλά ξέρατε ότι η βανίλια μπορεί να κάνει για το δέρμα σας πολλά περισσότερα από το να μυρίζει απλώς όμορφα;

Εάν συμπεριλάβετε αυτό το φυσικό συστατικό στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, τότε δεν θα μπορείτε απλώς να αντιστρέψετε τη γήρανση,  αλλά και να προστατέψετε το δέρμα σας από δερματικές βλάβες. Δεν είναι καταπληκτικό;

1. Η βανίλια σας βοηθά να αντιμετωπίσετε την ακμή και τα σημάδια ακμής

Δεν είναι μεγάλη ανακούφιση; Σύμφωνα με τον Δρ Rana, εάν αντιμετωπίζετε εξάρσεις ακμής στο δέρμα, η χρήση ενός προϊόντος κατά της ακμής με έγχυμα εκχυλίσματος βανίλιας θα βοηθήσει στην επούλωση.

Το ξηρό και επιρρεπές σε ακμή δέρμα αντιμετωπίζεται εύκολα με εκχυλίσματα βανίλιας. «Το εκχύλισμα βανίλιας περιέχει αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπουν τα σπυράκια και καταπραΰνουν την ερυθρότητα και τον ερεθισμό», λέει ο Δρ Rana.

2. Βοηθά στην αντιμετώπιση των δερματικών εγκαυμάτων

Δεν θα πιστεύετε ότι αυτό το «ταπεινό» συστατικό θεωρείται η καλύτερη θεραπεία για την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών. Οι τοπικές θεραπείες που περιέχουν εκχυλίσματα βανίλιας είναι χρήσιμες για κάθε είδους κοψίματα. Αλλά προτού βοηθήσετε τον εαυτό σας, ο Dr Rana προτείνει να συμβουλευτείτε πρώτα τον δερματολόγο σας.

3. Το εκχύλισμα βανίλιας αναστρέφει τη γήρανση του δέρματος

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα του. Εάν θέλετε επίσης να καθυστερήσετε τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος, κάντε το εκχύλισμα βανίλιας μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας περιποίησης.

«Η βανίλια είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και αναστρέφουν τις βλάβες του δέρματος. Βοηθά στην επιβράδυνση των σημαδιών γήρανσης όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και καφέ κηλίδες ηλικίας. Όχι μόνο αναζωογονεί το δέρμα σας, αλλά και μυρίζει υπέροχα», προτείνει η Dr Rana.

4. Η βανίλια προσφέρει υπέροχη υφή στο δέρμα σας

Με την ηλικία και τη χρήση πολλαπλών προϊόντων το δέρμα σας γίνεται θαμπό. Θέλετε να το αντιστρέψετε και αυτό; Πάρτε τη βοήθεια… της βανίλιας. Τα εκχυλίσματα βανίλιας καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές του δέρματος. Η εφαρμογή εκχυλίσματος βανίλιας βοηθά στη βελτίωση της υφής του δέρματος σε μεγάλο βαθμό.

5. Βοηθά στη διατήρηση αυτής της αιθέριας λάμψης του δέρματός σας

Η ρύπανση, η σκόνη και η διατροφή με πολλά λιπαρά είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του δέρματός σας. Αλλά η παρουσία βιταμινών Β όπως η νιασίνη, η θειαμίνη, η Β6 και το παντοθενικό οξύ στη βανίλια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

«Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στο εκχύλισμα βανίλιας βοηθούν στην προστασία του δέρματος από βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς ρύπους και τοξίνες», εξηγεί.

Αλλά ακόμη και αυτή η εξαιρετικά εκπληκτική βανίλια δεν προορίζεται για όλους

Σύμφωνα με τον Δρ Rana, υπάρχουν επίσης ορισμένες παρενέργειες που προκύπτουν από τη χρήση εκχυλίσματος βανίλιας:

  • Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα ή είναι αλλεργικοί στη βανίλια μπορεί να εμφανίσουν ερεθισμό του δέρματος, πρήξιμο και φλεγμονή.
  • Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως πονοκεφάλους και αϋπνία.
  • Η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα στο δέρμα.

Γι’ αυτό ο γιατρός καταλήγει: «Θα πρότεινα πριν κάνετε χρήση της βανίλιας να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να μάθετε αν είναι κατάλληλη για το δέρμα σας».

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 22/9

xristiana

Απαλλαχθείτε από το κότσι μόνιμα

xristiana

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα 5/1

xristiana