ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα σώσετε τα σκασμένα χείλη σας!

31/1/2023

Ο αέρας και το κρύο επιδρούν αρνητικά στην επιφάνεια των χειλιών μας, ενώ ο ήλιος και η αλμύρα της θάλασσας δημιουργούν εξίσου αρνητικές επιπτώσεις. Είτε χειμώνας, είτε καλοκαίρι λοιπόν, τα χείλη μας δοκιμάζονται καθημερινά. Για να έχουν πάντα βελούδινη υφή και τέλειο φυσικό χρώμα, οι 5 συμβουλές που ακολουθούν είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Πίνουμε περισσότερο νερό

Όσο και εάν δεν το φανταζόμαστε, μία από τις κύριες αιτίες για τα σκασμένα μας χείλη είναι η αφυδάτωση. Μάλιστα, λειτουργούν ως φυσική ένδειξη υδάτωσης, καθώς όταν αρχίσουν να ξηραίνονται, απλά σημαίνει πως το σώμα μας, μας ειδοποιεί πως διψάει! Το να αποκτήσουμε τη συνήθεια λοιπόν, να πίνουμε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερού καθημερινά, θα μας βοηθήσει όχι μόνο να αποφύγουμε το σκάσιμο των χειλιών μας, αλλά και να προφυλάξουμε την υγεία μας, σφαιρικά.

2. Κάνουμε απολέπιση

Μπορεί να κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπό μας, αλλά μήπως παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε το προϊόν και στην περιοχή των χειλιών μας; Η απολέπιση αποτελεί για τα χείλη μας μια θαυμάσια κίνηση για να απομακρύνουμε το νεκρό δέρμα και να αποκαλύψουμε την απαλότητά τους! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο προϊόν απολέπισης για το πρόσωπο ή να φτιάξουμε μια γρήγορη φόρμουλα, στο σπίτι. Ανακατεύουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδου με καστανή ζάχαρη και μεταμορφώνουμε τα χείλη μας, στη στιγμή!

3. Ενυδατώνουμε ξανά και ξανά

Ένα lip balm, κάποιο βούτυρο κακάο, μια ενισχυμένη φόρμουλα ενυδάτωσης ή απλά, ένα βάλσαμο χειλιών είναι απαραίτητο για να διατηρήσουμε τα χείλη μας απαλά και μεταξένια. Εάν η κατάσταση των χειλιών μας είναι ήδη άσχημη, ας προσέξουμε κάπως περισσότερο και τα συστατικά του προϊόντος που χρησιμοποιούμε, καθώς ο συνδυασμός πολλών χημικών ουσιών ενδέχεται να εντείνει το πρόβλημα. Τα φυσικά συστατικά, όπως το κερί μέλισσας, το βούτυρο καριτέ, τα φυσικά έλαια ή το βούτυρο του κακάο είναι ιδανικά για να θεραπεύσουν, αλλά και να διατηρήσουν την τέλεια υφή των χειλιών μας.

4. Δεν γλείφουμε ποτέ τα χείλη μας

Ασυναίσθητα και πολλές φορές μόλις αισθανθούμε ξηρότητα στην επιφάνεια των χειλιών μας, αυτόματα τα γλείφουμε με την άκρη της γλώσσας μας. Αυτή η κίνηση, μπορεί να μας προσφέρει προσωρινή ανακούφιση, αλλά  στην πραγματικότητα είναι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε. Το σάλιο μας έχει την ιδιότητα να ξηραίνει ακόμα περισσότερο τα χείλη, οπότε με αυτόν τον τρόπο το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να τα στεγνώνουμε επικίνδυνα ξανά και ξανά. Το μυστικό είναι να έχουμε πάντα και παντού μαζί μας το ενυδατικό προϊόν που έχουμε επιλέξει, ώστε να το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που νιώθουμε πως τα χείλη μας χρειάζονται υγρασία.

5. Καταναλώνουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Το pΗ του σώματός μας παίζει σημαντικό ρόλο και στην εμφάνιση των χειλιών μας. Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσο πιο όξινο είναι το περιβάλλον του σώματός μας, τόσο πιο εύκολο είναι να σκάσουν τα χείλη μας! Για να ισορροπήσουμε την κατάσταση, μπορούμε απλά να προσθέσουμε στην καθημερινή μας διατροφή πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Εάν δεν είναι εύκολο να τα καταναλώνουμε αυτούσια ή σε μορφή σαλάτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αποχυμωτή ή να παραγγείλουμε ένα λαχταριστό smoothie, μία, δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές την ημέρα. Προσοχή! Τα πικάντικα και αλμυρά τρόφιμα είναι σκόπιμο να αποφεύγονται όταν τα χείλη μας είναι σκασμένα, καθώς θα ερεθίσουν ακόμα περισσότερο την ευαίσθητη περιοχή.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Συνταγογράφηση ανασφάλιστων: Η απόφαση για φάρμακα και εξετάσεις – Ποιοι εξαιρούνται

xristiana

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά πυρέξ; Οδηγίες για ασφαλή χρήση

xristiana

Μπιφτέκια με σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου

xristiana