ΚεντρικήΟμορφιά

Πέντε λάθη στα μαλλιά που σε δείχνουν (πολύ) μεγαλύτερη

5/1/2023

Φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν μερικές κινήσεις (ή παραλείψεις) που κάνουμε στα μαλλιά μας, και έχουν ως αποτέλεσμα να μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας; Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε “μεγαλίστικα” ή κυριλέ χτενίσματα – που, παρεμπιπτόντως, προσθέτουν όντως χρόνια στο πρόσωπο και κάνουν ακόμα και μια 20άρα να δείχνει τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερη. Αναφερόμαστε περισσότερο σε αθώα λαθάκια που όλες έχουμε κάνει ή κάνουμε κατά καιρούς – και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε.

Ποια είναι αυτά;

#1. Απεριποίητες άκρες και ψαλίδα

Είναι γεγονός ότι όταν τα μαλλιά δείχνουν (και είναι) ξηρά στις άκρες, με έντονη ψαλίδα που ξεχωρίζει, δίνεται η εντύπωση μιας παραμελημένης όψης στα μαλλιά που σε κάνει να δείχνεις άτονη και κουρασμένη. Η λύση; Το να τριμάρεις τις άκρες κάθε 2 ή τρεις μήνες – ή όποτε κρίνεις ότι το χρειάζεσαι. Επίσης, οι συχνές μάσκες μαλλιών και η περιποίηση με conditioner και άλλες (leave in) θεραπείες, θα κάνουν θαύματα στα μαλλιά σου.

#2. Άβαφη ρίζα

Δεύτερο λάθος είναι το να ξεχνάς να ανανεώνεις τη ρίζα όποτε αρχίζει να ξεπροβάλει, με αποτέλεσμα αυτή να μεγαλώνει και να κάνει έντονη αντίθεση με τα υπόλοιπα μαλλιά. Άλλο ένα στοιχείο λοιπόν που συντελεί σε μια κουρασμένη όψη στο πρόσωπό σου. Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στα ραντεβού με τον κομμωτή σου και να μην αφήνεις να περνούν μήνες πριν τον επισκεφτείς.

#3. Λάθος χρώμα στα μαλλιά – βαφή που δεν σου ταιριάζει

Η λανθασμένη επιλογή βαφής μπορεί να φέρει ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα στα μαλλιά και να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη. Σε γενικές γραμμές, ισχύει ένας άτυπος κανόνας που θέλει τις σαντρέ ξανθές και ψυχρές μαύρες αποχρώσεις να κάνουν μια γυναίκα να δείχνει μεγαλύτερη. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει καθολικά, αφού προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις και όλα εξαρτώνται από τον τόνο επιδερμίδας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν δεν είσαι σίγουρη για το τι βαφή σού ταιριάζει ή με ποιο χρώμα θα δείξεις ο καλύτερος εαυτός σου, είναι να συμβουλευτείς τον hair expert που εμπιστεύεσαι.

#4. Τα λαδωμένα μαλλιά

Η υπερβολική χρήση προϊόντων styling δυστυχώς έχει συνέπειες: εκτός του ότι βαραίνει (και επιβαρύνει) τα μαλλιά, τα κάνει να δείχνουν κάπως…λαδωμένα, και άρα βρώμικα, με λογικό επακόλουθο την ταλαιπωρημένη όψη. Απόφυγε να εφαρμόζεις μεγάλη ποσότητα αφρού, λακ ή hair oils καθώς πρόκειται για προϊόντα που τείνουν να δημιουργούν λιπαρότητα στα μαλλιά πολύ εύκολα.

#5. “Κυριλέ” χτενίσματα

Αναφερόμαστε στα βαριά χτενίσματα με πολλή λακ, στους υπερβολικά στημένους (στιλιζαρισμένους) και υπερμεγέθεις κότσους με όγκο (φέρε στο μυαλό σου τις Σπανιόλες), καθώς και χτενίσματα που θυμίζουν Hollywood και red carpet (πχ vang), είναι μερικά μόνο παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοούμε. Μπορεί από μόνα τους να δείχνουν όμορφα και να είναι κατάλληλα για πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις (βαφτίσεις, γάμους κλπ), όμως η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνουν τις περισσότερες κοπέλες που τα επιλέγουν.

Πηγή: https://www.shape.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ρεύμα: Επεκτείνονται οι κρυφές χρεώσεις και στα τέλη διανομής του νυχτερινού τιμολογίου

xristiana

Ποιο ανοιξιάτικο φρούτο εξαφανίζει τις ρυτίδες; Βρες εδώ την DIY συνταγή για νεανικό δέρμα!

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 17/12

xristiana