ΚεντρικήΟμορφιά

Οικολογικές βλεφαρίδες: Η αλήθεια για τα extension βλεφαρίδων

5/1/2023

Για να συμβεί πραγματική αλλαγή, κάθε μήνας πρέπει να είναι μήνας της Γης! Για τις γυναίκες που αγαπούν τα καλλυντικά και τα αξεσουάρ ομορφιάς, αυτό σημαίνει ότι επιλέγουν μια πιο βιώσιμη ρουτίνα ομορφιάς – συμπεριλαμβανομένων των φιλικών προς το περιβάλλον βλεφαρίδων! Αλλά από πού να ξεκινήσετε; Είναι τα extension βλεφαρίδων φιλικά προς το περιβάλλον; Υπάρχουν φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις για τα extension βλεφαρίδων;

Η αλήθεια για τα οικολογικά extension βλεφαρίδων

Γενικά, υπάρχουν δύο τύποι επέκτασης βλεφαρίδων:

  • Συνθετικές βλεφαρίδες από PBT
  • Φυσικές βλεφαρίδες φτιαγμένες από βιζόν ή γούνα σαμπρέ

Από τη φύση τους, καμία από αυτές τις επιλογές επέκτασης βλεφαρίδων δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον. Πρώτον, και οι δύο επιλογές συσκευάζονται σχεδόν πάντα σε πλαστικούς δίσκους μιας χρήσης. Υπάρχουν όμως και άλλες, πιο καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Συνθετικές βλεφαρίδες

Ακόμη πιο ανησυχητικό – τα περισσότερα συνθετικά extensions βλεφαρίδων είναι κατασκευασμένα από τερεφθαλικό πολυβουτυλένιο (PBT) – ένα είδος πλαστικού που δεν είναι βιοδιασπώμενο.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε βλεφαρίδα θα καταλήξει τελικά στη φύση ή στον ωκεανό, και τελικά θα διασπαστεί σε μικροπλαστικά. Αυτά τα μικροπλαστικά έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.

Γούνινες βλεφαρίδες

Στο άλλο άκρο του φάσματος, οι φυσικές βλεφαρίδες που κατασκευάζονται από βιζόν ή γούνα σαμπρέ μπορεί να είναι βιοδιασπώμενες, αλλά είναι φτιαγμένες από ζώα που σκοτώνονται για τη γούνα τους. Έτσι, οι βλεφαρίδες μινκ και σαμπέλ δεν είναι σκληρές ή βίγκαν.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον επεκτάσεις βλεφαρίδων

Εάν εξακολουθείτε να είστε έτοιμες να βρείτε φιλικές προς το περιβάλλον επεκτάσεις βλεφαρίδων, τότε η καλύτερη επιλογή είναι οι μεταξωτές βλεφαρίδες.

Οι μεταξωτές βλεφαρίδες είναι 100% βιοδιασπώμενες και είναι κατασκευασμένες από πραγματικό μετάξι. Ωστόσο, είναι ακριβές και δυσεύρετες.

Επιλέξτε φυσικούς τρόπους για να αποκτήσετε μακρύτερες, πιο πυκνές βλεφαρίδες χωρίς extensions, υπάρχουν φυσικοί τρόποι που ωφελούν εσάς και το περιβάλλον. Κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε το ολοκληρωμένο άρθρο ΕΔΩ.

Πηγή: https://glance.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το συστατικό που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα ξηρά μαλλιά

xristiana

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δράσεις για παιδική προστασία, ΑμεΑ, αδύναμα νοικοκυριά και ηλικιωμένους

xristiana

Δ. Ωραιοκάστρου: Νέα Συλλογή Ανθρωπιστικής Βοήθειας Για Την Ουκρανία

xristiana