ΚεντρικήΥγεία

Θεσσαλονίκη: Νοσηλευτές φύλακες – άγγελοι πλάι στους καρκινοπαθείς για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους

27/12/2022

Ερευνητικό εργαστήριο εξυπηρέτησης κοινωνικών αναγκών των ασθενών με καρκίνο, λειτουργεί στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το 2020. Το εργαστήριο αναπτύσσει ακόμη ερευνητική δραστηριότητα αναφορικά με την ποιότητα ζωής των ασθενών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Κεντρικό ρόλο παίζει ο νοσηλευτής που στέκεται φύλακας-άγγελος στο πλευρό των ασθενών.

Οι άνθρωποι αυτοί που στάθηκαν βράχοι όλη τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, αφειδώλευτα προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες παγκόσμια, επιτελώντας έναν σημαντικότατο ρόλο.

Είναι τα άτομα τα οποία βρίσκονται μαζί μας από την έναρξη της ζωής μέχρι και το τέλος και οι οποίοι ακούραστα παρέχουν υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι νοσηλευτές/τριες και οι μαίες, άλλωστε, αποτελούν πάνω από το 50% του εργατικού δυναμικού υγείας σε πολλές χώρες, γι’ αυτό και στόχος της φετινής χρονιάς είναι οι νοσηλευτές να αποκτήσουν ρόλο και φωνή στη χάραξη της πολιτικής της υγείας, αφού συμμετέχουν ενεργά και βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς σε κάθε τους στιγμή.

Τμήμα Νοσηλευτικής λειτουργεί και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη ΔΙ.ΠΑ.Ε, Σταμάτη Αγγελόπουλο, το πανεπιστήμιο έχει πλέον 55.000 φοιτητές σε 8 πόλεις, διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και λειτουργεί 60 προγράμματα μεταπτυχιακών. 25 είναι τα αγγλόφωνα. Ακόμη γίνονται και σεμινάρια σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. “Πρέπει να πάμε σε πανεπιστήμια εξωστρεφή, με ευέλικτα προγράμματα σπουδών, καθώς έτσι θα είναι πιο εύκολη και η απορρόφηση των φοιτητών στην αγορά εργασίας”, τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε 5 περιφέρειες

xristiana

“Υμηττός 2023”: Ο 23ος Δρόμος Βουνού Έρχεται

xristiana

Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών Δ.Τρίπολης:

xristiana