ΚεντρικήΥγεία

Βρεφική Φροντίδα: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

18/12/2022

Αν ανήκεις στο team “νέες μανούλες», τότε σίγουρα έχεις πολλές απορίες για τις πρώτες μέρες μαζί με το μωράκι σου αλλά και πως θα το φροντίσεις. Σίγουρα οι συμβουλές του γιατρού και της μαίας σου είναι υπερπολύτιμες αλλά αν δεν γίνουν πράξη, φαντάζουν εύκολες.

Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να αγχωθείς καθώς το μωρό σου – αν και νεογνό – μπορεί να αισθανθεί το άγχος σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι οργανωμένη και εξοπλισμένη με τα απαραίτητα βρεφικά προϊόντα για κάθε ενδεχόμενο.

Πολύ σημαντικό είναι να δημιουργήσεις μία λίστα με βρεφικά είδη περιποίησης και με όσα θα χρειαστείς από το σούπερ μάρκετ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μπορείς να σημειώνεις όλες τις απορίες σου για τη φροντίδα του μωρού και να σου τις απαντήσει ο γιατρός σου στο επόμενο ραντεβού. Δημιούργησε το δικό σου baby list και να είσαι σίγουρη πως δεν θα σου λείψει τίποτα!

Βρεφικά Σαμπουάν & Αφρόλουτρα

Σίγουρα το πρώτο μπάνιου του μωρού είναι μοναδική εμπειρία και για τους δυο γονείς. Να είσαι σίγουρη πως θα το απολαύσετε και θα διαρκέσει ώρα. Φρόντισε να έχεις ρωτήσει το γιατρό σου ή τον παιδίατρο για extra συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια. Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για νεογέννητα; Ποιο να επιλέξω; Και σε άλλες τέτοιες ερωτήσεις σίγουρα ο γιατρός είναι ο κατάλληλος να σου δώσει την απάντηση. Ρώτησε όσα περισσότερα μπορείς για την περιποίηση του δέρματος του μωρού καθώς είναι αρκετά συχνό τον πρώτο καιρό το δέρμα του μωρού να είσαι ευαίσθητο και να εμφανίζει κάποια κόκκινα σημάδια.

Πλύσιμο Ρούχων

Πρόκεται για ένα ζήτημα που απασχολεί τις περισσότερες μανούλες! Πως να πλύνω τα ρούχα του μώρου ; Έχεις αρκετό καιρό για να κάνεις μία έρευνα αγοράς καθώς και να ρωτήσεις άλλες μανούλες! Μπορείς να αναζητήσεις στο εμπόριο υποαλλεργικά απορρυπαντικά για βρέφη και θα βρεις μεγάλη ποικιλία με πράσινο σαπούνι και φυτικά συστατικά. Μην ξεχνάς πως δεν πρόκειται μόνο για τα ρουχαλάκια του μώρου αλλά και για τις κουβερτούλες και τα σεντονάκια του! Εξάλλου ποια μαμά δεν θέλει για το μωράκι της τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά;

Κρέμες

Κρέμες και baby oil είναι απαραίτητα για το δέρμα του μωρού ώστε να είναι μαλακό. Θα σου χρειαστούν πολλές φορές μέσα στη μέσα αφού το μωράκι χρειάζεται πολλές φορές ενυδάτωση μέσα στη μέρα. Μπορείς να συμβουλευτείς το φαρμακοποιό σου για να επιλέξεις αυτές που ανταποκρίνονται στο δέρμα του μωρού σου!

Related posts

Τake care of yourself: Κάνε home spa με σπιτικές συνταγές!

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 12/1

xristiana

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 4/3

xristiana