ΚεντρικήΥγεία

Καλαμπόκι στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη και τι να προσέξετε

27/12/2022

Το καλαμπόκι είναι θρεπτικό, νόστιμο και αξίζει μία θέση στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η κατανάλωση θρεπτικών φαγητών την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη για την υγεία της μέλλουσας μητέρας και του μωρού. Η κατανάλωση τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητη για την επαρκή πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών.

Το καλαμπόκι στην εγκυμοσύνη

Το καλαμπόκι ανήκει στην κατηγορία των δημητριακών και είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες. Είναι πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Β1, Β5, φυτικές ίνες και μαγνήσιο.

Το καλαμπόκι είναι όχι μόνο θρεπτικό, αλλά και πολύ νόστιμο. Μπορείτε να το αξιοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών για φαγητά και σνακ, ενώ η γλυκιά γεύση του μπορεί να ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για γλυκό.

Τα οφέλη του καλαμποκιού για την έγκυο και το έμβρυο

Παρακάτω οι λόγοι για τους οποίους το καλαμπόκι αξίζει μία θέση στη διατροφή σας.

Βοηθάει στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα

Το καλαμπόκι είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα, όπως είναι η δυσκοιλιότητα.

Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου

Το καλαμπόκι περιέχει φολικό οξύ, ένα συστατικό απαραίτητο στην εγκυμοσύνη. Η βασική του λειτουργία είναι η εξής:

  • Ενισχύει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα
  • Βοηθά στη ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου όσο ακόμα είναι στη μήτρα
  • Μειώνει την πιθανότητα παθήσεων όπως η δισχιδής ράχη και το λαγώχειλο

Επίσης, όσον αφορά τη μαμά, μειώνει τις πιθανότητες προεκλαμψίας, καρδιακής ασθένειας, καρκίνου, αλτσχάιμερ και εμφράγματος.

Ενισχύει τη μνήμη

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι την περίοδο της εγκυμοσύνη δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν, να απομνημονεύσουν πράγματα και έχουν απώλεια μνήμης.

Ενισχύει την υγεία των ματιών του μωρού

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των ματιών του μωρού.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, μία βιταμίνη που ενισχύει την υγεία του δέρματος και το ανοσοποιητικό.

Τι να προσέξετε

  • Καταναλώστε το καλαμπόκι σε διάρκεια λίγων η μερών από όταν το αγοράσετε
  • Αποθηκεύετε το καλαμπόκι στο ψυγείο
  • Προτιμήστε το φρέσκο καλαμπόκι από το κατεψυγμένο ή το καλαμπόκι κονσέρβας.
  • Εάν παρόλα αυτά χρησιμοποιήσετε καλαμπόκι κονσέρβας φροντίστε να μην το καταναλώσετε μετά το πέρας τον ημερών που μπορεί να αποθηκευτεί στη συντήρηση.

Συνταγές με καλαμπόκι εύκολες και υγιεινές

Παρακάτω τρεις συνταγές για να απολαύσετε το καλαμπόκι ως σνακ.

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι Υπάλληλοι Του Δήμου Βόλου Και Της Περιφέρειας Εκπαιδεύονται Στην Εξυπηρέτηση Ατόμων Με Αναπηρία Όρασης

xristiana

Διημερίδα φορέων ψυχικής υγείας Μαγνησίας στον Βόλο

xristiana

Επτά μύθοι για την υπογονιμότητα που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

xristiana