ΚεντρικήΥγεία

Πορτοκάλι: Τα σημαντικά οφέλη συν κάποια facts που δεν γνωρίζετε

28/11/2022

Τα οφέλη του πορτοκαλιού στην υγεία του παιδιού.

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη στον οργανισμό. Έχουν νόστιμη και δροσιστική γεύση και τα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν σε αυτή.

Παρακάτω θα μάθετε περισσότερα πράγματα για τα πορτοκάλια και μερικά fan fucts που θα ξετρελάνουν τα μικρά σας. Ας αρχίσουμε!

Είναι ασφαλές να δίνετε πορτοκάλια στα παιδιά;

Ναι, τα παιδιά σας μπορούν να τρώνε τακτικά πορτοκάλια. Η κατανάλωση πορτοκαλιών δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτική και ευεργετική για την υγεία τους.

Τα οφέλη των πορτοκαλιών στην υγεία των παιδιών

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών

Τα πορτοκάλια περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που είναι ευεργετικά για την ανάπτυξη, τους ιστούς και τη συνολική υγεία των παιδιών.

Ενισχύουν τη θεραπεία της αναιμίας

Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στα εσπεριδοειδή βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, ο οποίος αυξάνει τον αριθμό της αιμοσφαιρίνης και προλαμβάνει τα συμπτώματα της αναιμίας.

Θεραπεύουν τη δυσπεψία

Ο χυμός πορτοκαλιού και το πορτοκάλι ως φρούτο, βοηθά στην πέψη και την εύκολη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Αντιμετωπίζουν τη δυσκοιλιότητα

Τα πορτοκάλια περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Fun Facts για τα πορτοκάλια

Τι είναι το πορτοκάλι;

Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο γνωστά εσπεριδοειδή φρούτα. Η λέξη «πορτοκάλι» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη «naranga», που σημαίνει αρωματικό. Η καλλιέργειά του χρονολογείται κάπου στο 2500 π.Χ. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε περισσότερες από 600 ποικιλίες πορτοκαλιών σε όλο τον κόσμο.

Τι συμβολίζουν τα πορτοκάλια;

Τα άνθη πορτοκαλιάς και τα πορτοκάλια αποτελούν το σύμβολο της αγάπης. Τα πορτοκάλια είναι επίσης γνωστά ως οι καρποί των Θεών και πολλοί άνθρωποι τα αποκαλούν «χρυσά μήλα» σαν εκείνα που έκλεψε ο Ηρακλής.

Τα πορτοκάλια δηλαδή ήταν τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων»; Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς με βεβαιότητα. Ωστόσο ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας τους ως εσπεριδοειδή, ίσως να προέρχεται από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων.

Ποια χώρα παράγει τα περισσότερα πορτοκάλια;

Η Βραζιλία είναι η πιο δημοφιλής χώρα και ακολουθεί η Φλόριντα . Περίπου το 50% της παγκόσμιας συγκέντρωσης πορτοκαλιού προέρχεται από τη Βραζιλία ενώ στην Ισπανία μπορείτε να βρείτε περισσότερες από 35.000.000 πορτοκαλιές. Επίσης, μπορείτε να βρείτε καλλιέργειες με σαγκουίνια στην Ιταλία.

Πώς έφτασαν τα πορτοκάλια στην Ελλάδα;

Ο πρώτος καρπός που εμφανίστηκε στην Ευρώπη ήταν η κιτριά (citrus medica). Το γνωστό κίτρο, του οποίου η καλλιέργεια επεκτάθηκε στην Εγγύς Ανατολή και στην Ευρώπη μετά τις περσικές κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το κίτρο ήταν γνωστό στους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Ο Θεόφραστος περιγράφει με ακρίβεια τον καρπό ενώ ο ιατροφιλόσοφος και βοτανολόγος Διοσκουρίδης τα αναφέρει ως «περσικά μήλα».

Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς.

Πηγές: momjunction.com / wikipedia.grorangedream.gr

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 5/6

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 15/10

xristiana

Exxon Mobil: Ανακοινώθηκε το πετρελαϊκό deal της 20ετίας – Εξαγοράζει την Pioneer

xristiana