ΚεντρικήΟμορφιά

Ματ Νύχια: Η νέα τάση και πώς να πετύχετε την εμφάνιση στο σπίτι!

23/11/2022

Θέλετε να αναβαθμίσετε το μανικιούρ σας τώρα που η σεζόν έχει αλλάξει; Λοιπόν, τα ματ νύχια είναι η νέα τάση της εποχής. Αυτός ο τρόπος να βάψετε τα νύχια σας –σε μια μουντή, μη γυαλιστερή απόχρωση– είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής τάση που έχει μεγάλη άνθηση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι είναι λοιπόν τα ματ νύχια, είναι καλύτερα από τα γυαλιστερά, πόσο διαρκούν και πώς θα τα κάνετε στο σπίτι;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το αποτέλεσμα της επιλογής αυτού του στιλ; Λοιπόν, αυτή η εμφάνιση σημαίνει ότι το επίκεντρο του νυχιού είναι το χρώμα και όχι η λάμψη και, σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από γυαλιστερά αστραφτερά βερνίκια, τα ματ νύχια μπορούν να φέρουν μία νέα ματιά και να παίξουν τον αντίστροφο ρόλο.

«Αυτή η τάση είναι ιδανική για τον χειμώνα, γιατί λειτουργεί όμορφα με βαθύτερους τόνους και σκούρα, πλούσια χρώματα», υποστηρίζουν οι διάσημοι nail artists.

Το καλύτερο είναι ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ματ top coat για να αλλάξετε το φινίρισμα οποιουδήποτε βερνικιού έχετε ήδη – αν και διάφορες μάρκες έχουν κυκλοφορήσει πλέον προϊόντα ειδικά με ματ.

Τι είναι τα ματ νύχια;

Τα ματ νύχια δημιουργούν ένα λείο φινίρισμα, χωρίς γυαλάδα. Οι ειδικοί στα νύχια εξηγούν: «Τα ματ βερνίκια μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις ατέλειες και γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή». Αναφέρουν επίσης ότι τα ματ νύχια τείνουν να δίνουν περισσότερο «επίπεδο», παγωμένο φινίρισμα, το οποίο είναι τέλειο για πιο κρύους μήνες.

Είναι καλύτερα τα ματ νύχια από τα γυαλιστερά;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από την προτίμησή σας. Τα ματ νύχια είναι εξίσου εύκολο να επιτευχθούν με τα γυαλιστερά αντίστοιχα, οπότε ό,τι αισθάνεστε ότι σας φαίνεται καλύτερο είναι και το καλύτερο για εσάς!

Είναι μια αισθητική προτίμηση. Για την υγεία των νυχιών δεν διαφέρουν από τα γυαλιστερά νύχια. Τα ματ νύχια μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τη χρήση ματ top coat. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε σχέδιο ή χρώμα και να προσθέσετε ένα ματ top coat που θα μεταμορφώσει την εμφάνισή σας σε μια πολυτελή, σουέντ υφή.

Διαρκούν περισσότερο τα ματ νύχια;

Τείνουν να διαρκούν περισσότερο εάν χρησιμοποιείτε βερνίκι gel. Το κανονικό βερνίκι θα διαρκέσει για 1-3 ημέρες. Ένα πρόβλημα με το ματ βερνίκι είναι ότι τείνει να θρυμματίζεται πολύ εύκολα. Η χρήση γυαλιστερού τελικού top coat δεν είναι… στις προδιαγραφές, επομένως τα νύχια είναι πιο ευάλωτα.

Πώς θα αποκτήσετε τα τέλεια ματ νύχια;

Θέλετε να υιοθετήσετε την τάση; Ιδού τι θα κάνετε:

  • Αφού εφαρμόσετε τη βασική σας στρώση και δύο στρώσεις του χρώματος που έχετε επιλέξει, εφαρμόστε το ματ top coat σας.
  • Αν δεν έχετε ματ top coat, μπορείτε να απλώσετε το βερνίκι σας όπως θα κάνατε συνήθως και να προσθέσετε το gloss top coat σας. Μόλις στεγνώσει καλά, χρησιμοποιήστε μία χάρτινη λίμα νυχιών για να αφαιρέσετε τη γυαλάδα. Κάντε το ελαφρά και αφιερώστε χρόνο για να μην αφαιρέσετε τελικά το χρώμα.

Είναι τα ματ νύχια η πιο «καυτή» τάση για το 2022;

Με μια λέξη, ναι. Αυτές τις μέρες, μπορείτε να βρείτε την τάση να εμφανίζεται σε όλα τα νύχια, από «βουτυρένια» βελούδινα φινιρίσματα, μέχρι τεχνητά νύχια, έως ματ βερνίκια για το σπίτι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.womanidol.com

Related posts

Ρεύμα: «Σταθεροποίηση» λόγω της κυριαρχίας των ΑΠΕ

xristiana

Το Hobby Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη

xristiana

Εν-Τάξη Φροντιστήρια Γλυφάδα: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού!

xristiana