ΚεντρικήΟμορφιά

O τρόπος για να φροντίσεις το αγαπημένο σου πουλόβερ

27/10/2022

Η αλήθεια είναι ότι το πουλόβερ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα fashion items, αφού χαρίζει ζεστασιά αλλά και μοναδικό στυλ, τώρα το χειμώνα. Ωστόσο το συγκεκριμένο knitwear κομμάτι είναι αρκετά ευαίσθητο στο πλύσιμο και αν θέλεις να το διατηρείς σε καλή κατάσταση, θα χρειαστεί να το φροντίζεις λίγο παραπάνω.

Μην πλένεις πολύ συχνά το πουλόβερ σου, διότι με αυτό το τρόπο φθείρεται πιο εύκολα. Αν πάλι είναι βαμβακερό ή περιέχει στη σύνθεσή του μετάξι, καλό θα ήταν να το πλένεις μετά από τρεις φορές που θα το έχεις φορέσει, ενώ αν είναι από πολυεστέρα καλύτερα να το πλένεις μετά πέντε (φορές).

Αν θέλεις να διατηρήσεις το πουλόβερ σου αναλλοίωτο, απόφυγε το πλυντήριο ρούχων. Οι στροφές και το στύψιμο ίσως το καταστρέψουν. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι το τοποθετήσεις μέσα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και να ρίξεις λίγες σταγόνες από κάποιο απορρυπαντικό ειδικό για μάλλινα ρούχα. Μην το αφήσεις όμως πάνω από μισή ώρα μέσα στη λεκάνη. Στη συνέχεια στράγγιξέ το χωρίς να το στύψεις. Ιδανικά τοποθέτησέ το σε οριζόντια θέση πάνω στην απλώστρα. Μην το κρεμάσεις γιατί θα ξεχειλώσει.

Τέλος, άλλο ένα πρόβλημα που προκύπτει με αυτό το αγαπημένο κομμάτι είναι ότι γεμίζει χνούδια. Για να το διατηρήσεις λοιπόν στην αρχική κατάσταση που το αγόρασες θα πρέπει κάθε φορά που το βγάζεις, να τεντώνεις το πουλόβερ στο σημείο που έχουν μαζευτεί χνούδια και να τα αφαιρείς πολύ προσεκτικά με ένα μικρό ψαλιδάκι.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Thessaloniki Design Week

xristiana

Χαμομήλι: Γιατί να το προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

xristiana

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα την Τρίτη

xristiana