ΚεντρικήΥγεία

Bοηθήστε το έφηβο παιδί να αποφορτιστεί με 4 απλές τεχνικές

25/10/2022 

Μπορείτε να βοηθήσετε το έφηβο παιδί να διαχειριστεί το άγχος του δοκιμάζοντας τέσσερις εύκολες τεχνικές. 

Η εφηβεία είναι μία ιδιαίτερη περίοδος που το παιδί βιώνει αλλαγές σωματικές και συναισθηματικές. Σε συνδυασμό με το σχολείο, τα διαβάσματα, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις που αυτά συνεπάγονται, το άγχος είναι αναπόφευκτο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το έφηβο παιδί να αποφορτιστεί; Δοκιμάστε αυτές τις τέσσερις απλές τεχνικές.

Ασκήσεις αναπνοής

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά και μπορούν να γίνουν οπουδήποτε. Το σημαντικό είναι οι ασκήσεις αναπνοής να γίνονται καθημερινά για να έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Από τις πιο εύκολες θεωρείται η τετράγωνη αναπνοή η οποία βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και βοηθά στην καταπολέμηση του στρες. Τα βήματα είναι τα εξής:

  • Εισπνοή από τη μύτη διάρκειας τεσσάρων δευτερολέπτων
  • Κράτημα αναπνοής για τέσσερα δευτερόλεπτα.
  • Εκπνοή από το στόμα διάρκειας τεσσάρων δευτερολέπτων
  • Κράτημα αναπνοής ξανά για τέσσερα δευτερόλεπτα.
  • Επανάληψη για τρία περίπου λεπτά.

Περπάτημα

Το περπάτημα δεν ωφελεί μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχική υγεία του παιδιού. Μία ολιγόλεπτη βόλτα μετά το σχολείο ή το απόγευμα μετά το τέλος των δραστηριοτήτων θα βοηθήσει το παιδί να αποφορτιστεί και να χαλαρώσει.

«Διάλειμμα» από τις οθόνες και τα κινητά

Είναι πράγματι δύσκολο να πείσεις έναν έφηβο να αφήσει το κινητό του τηλέφωνο έστω και για μερικά λεπτά, είναι σημαντικό όμως να συσχετίσει την ώρα της χαλάρωσης με δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεόρασης ή κινητών. Παρακινήστε το παιδί να ακούσει μουσική, να διαβάσει ένα βιβλίο ή να πάει μία βόλτα.

Anti-stress ζωγραφική

Η ζωγραφική είναι έτσι και αλλιώς μία δραστηριότητα δημιουργική που βοηθά στην έκφραση συναισθημάτων και την εκτόνωση. Υπάρχει όμως και ένα συγκεκριμένο είδος ζωγραφικής το οποίο θεωρείται ιδανικό για την αποφόρτιση και την αντιμετώπιση του άγχους. Οι anti-stress ζωγραφιές περιλαμβάνουν μικρά σχήματα τα οποία σχηματίζουν κάθε λογής σχέδια. Τα σχήματα αυτά πρέπει να χρωματιστούν κάτι το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και ηρεμία, εξ ου και οι ευεργετικές επιδράσεις αυτού του είδους ζωγραφικής. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε δωρεάν anti-stress ζωγραφιές και να τις εκτυπώσετε.

antistress-zografiki.jpg

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr

Related posts

Τριχοφαγία ή Σύνδρομο Ραπουνζέλ – Τι να γνωρίζουν οι γονείς, τι να τους ανησυχήσει

xristiana

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική Καμπάνια Για HIV/AIDS Και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

xristiana

Διαβήτης: Οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην οριστική θεραπεία μέσω βλαστοκυττάρων του παγκρέατος

xristiana