ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Μεσολόγγι, Αργολίδα, Ρέθυμνο – Ελέγχονται σε Πρέβεζα, Ηράκλειο

5/10/2022

Διάσπαρτα πύρινα μέτωπα απασχολούν την Τετάρτη την Πυροσβεστική.

Πιο αναλυτικά, στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι δασική έκταση στην περιοχή Φραγκουλαίικα Μεσολογγίου, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα και δύο αεροσκάφη. Η φωτιά λίγο μετά τις 16.30 οριοθετήθηκε.

Αγροτοδασική έκταση καίγεται στην περιοχή Αχλαδόκαμπος Αργολίδας. Επί ποδός τέθηκαν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη, με συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες. Σύμφωνα με την ΠΥ, από τις 16:50 και η πυρκαγιά αυτή έχει οριοθετηθεί.

Πυρκαγιά μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σωματάς Ρεθύμνου. Και εκεί κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στη Βαλανιδόραχη Πρεβέζης. Την κατάσβεση ανέλαβαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη.

Οριοθετήθηκε, τέλος, η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στο Σμάρι Ηρακλείου Κρήτης. Επιτόπου έσπευσαν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα κι ένα ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, υψηλός (κατηγορία 3) θα είναι ο κίνδυνος σε Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο και Ψαρά.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

“Λύσε Τη Σιωπή”: Εκδήλωση Στο Πολιτιστικό Κέντρο Της Πυλαίας Για Την Κακοποίηση Των Γυναικών Και Των Παιδιών

xristiana

Τριήμερο Κυκλικού Τουρισμού στην Αίγινα

xristiana

Καιρός: Έως τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία αλλά και βροχές-καταιγίδες κατά τόπους

xristiana