ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς η κολοκύθα μπορεί να κάνει το δέρμα σας να λάμπει

2/10/2022

Ποια τα οφέλη της που πρέπει να γνωρίζετε.

Εκτός του ότι αποτελεί μία από τις πιο βασικές πρώτες ύλες για τα φθινοπωρινά μαγειρέματα, η κολοκύθα αποδεικνύεται ότι έχει «μαγικές» επιδράσεις και για το δέρμα.

Καθώς αλλάζει ο καιρός, λοιπόν, αλλάζουν και οι ανησυχίες μας για την περιποίηση της επιδερμίδας και αν θέλετε τα καλύτερα αποτελέσματα μάθετε γιατί πρέπει να προσθέσετε την κολοκύθα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Είναι κάτι περισσότερο από τη μυρωδιά του μπαχαρικού κολοκύθας που -σύμφωνα με τη Narine Nikogosian, ειδική σε θέματα περιποίησης της επιδερμίδας και συγγραφέα του βιβλίου «Επιστροφή στην ομορφιά: Old-World recipes for Great Radiant Skin»- θα σας κάνει να επιλέξετε την κολοκύθα για τη φροντίδα του δέρματός σας. Κι αυτό γιατί τα ένζυμα της κολοκύθας μπορούν να έχουν μαγικές επιδράσεις στο δέρμα σας.

Ποια τα οφέλη της κολοκύθας για το δέρμα

Κολοκύθα

Η Nikogosian δήλωσε στο Cosmopolitan ότι «οι κολοκύθες είναι πλούσιες σε β-καροτένιο, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες».

Ο Joshua Zeichner, ένας πιστοποιημένος δερματολόγος, πρόσθεσε ότι η βιταμίνη C που βρίσκεται στην κολοκύθα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός σας από «περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες», καθώς και να βοηθήσει στη «σύσφιξη και διόγκωση του δέρματος» με πιο ήπιους τρόπους από «τα αντίστοιχα χημικά απολεπιστικά τους», σύμφωνα με τη Martha Stewart.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή

Κολοκύθα

Τα ένζυμα της κολοκύθας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για το δέρμα σας, αν καταπολεμάτε ή θέλετε να προλάβετε τα σπυράκια. Η Dendy Engelman, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος, δήλωσε στη Martha Stewart ότι στα ένζυμα κολοκύθας υπάρχουν άλφα-υδροξυοξέα, τα οποία ενθαρρύνουν την «ήπια απολέπιση», και ψευδάργυρος, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της παραγωγής λιπαρών ουσιών και να κρατήσει τα σπυράκια υπό έλεγχο.

Αλλά αν υποφέρετε από σπυράκια, η Dr. Marnie Nussbaum, MD, FAAD, δήλωσε στο Harper’s Bazaar ότι ο ψευδάργυρος που βρίσκεται στα ένζυμα κολοκύθας, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε που, επίσης, υπάρχει στην κολοκύθα, βοηθά στην πραγματικότητα στην «ανανέωση του δέρματος» και στην καταπολέμηση της ακμής και των σημαδιών γήρανσης.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Δ. Θεσσαλονίκης: Δωρεάν Αντιγριπικός Και Εμβολιασμός Έναντι Του Πνευμονιόκοκκου

xristiana

Η Μέρα με τα Χρώματα έρχεται ανανεωμένη τον Σεπτέμβριο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο

xristiana

Διοργάνωση του 1ου χωμάτινου δρόμου «Koutouki trail run»

xristiana